Aktuelnosti Liga nacija

F4 VNL 2022. – PUNOM PAROM NA FAVORITA

11. 7. 2022.

Nekoliko dana treninga u (trenutno) najjačem sastavu i veći broj zdravih raspoloživih igračica, svakako je podigao raspoloženje u ženskoj selekciji koja se sprema za završni turnir Lige nacija 2022. Selektora Santarelija je svakako obradovala vest da je Mina Popović odmorna i orna da igra, da je Bojana Drča trenirala odlično dok su njene saigračice bile u Brazilu i Kanadi, kao i da je Brankica Mihajlović posle dugo, dugo vremena udarala loptu i primala servis bez bolova.

Sreda 13. juli u 17,30 časova je termin kada će se srpski tim, šestoplasirani posle tri produžena vikenda VNL, u četvrtfinalu supsrotstaviti selekciji Amerike, koja je u istom bila daleko najbolja. Međutim, uz pomenute tri devojke, srpski tim deluje daleko opasnije i ozbiljnije, tako da plave u Ankari nemaju šta da izgube.

Tako spisak od 14 devojaka koje će probati da se plasiraju u polufinale izgleda ovako:

dizači: Bojana Drča, Slađana Mirković

korektor: Ana Bjelica

libera: Teodora Pušić, Sanja Đurđević

primači servisa: Brankica Mihajlović, Bianka Buša, Katarina Lazović, Sara Lozo, Bojana Milenković

srednji blokeri: Jovana Stevanović, Maja Aleksić, Mina Popović, Jovana Kocić

Pre meča Srbija – SAD, na teren će Brazil i Japana, a dan kasnije, u četvrtak 14. jula igraju Italija – Kina, odnosno Turska – Tajland. Pobednici igraju polufinale u subotu, a meč za treće mesto i finalni za milion dolara je u nedelju.