Aktuelnosti Gran pri

F6 – GRAN PRI 2017.  NA KRAJU IPAK ZA BRONZU

Aktuelni osvajač Gran prija, selekcija Brazila, braniće titulu u poslednjem izdanju opvog takmičenja pod tim imenom. To, na žalost znači da reprezentativke Srbije nisu uspele da se plasiraju u toliko željeno finale i da će se boriti za bronzano odličje. U prethodna dva slučaja, 2011. i dve godine kasnije iz Makaa i Saporoa vratil su se kući sa odličjima i bilo bi lepo da i nedeljno jutro (09,00h) započne tako.

Duel sa Brazilom, treći u mesec dana, trajao je četiri seta. Prvi su naše odbojkašice odigrale odlično, napadački  vrlo precizno, a najviše preko Tijane Bošković, koja je dobijala i jedan broj lopti koje je u ranijim mečevima bio upućivan Brankici Mihajlović. Startni primač servisa i jedan od najboljih pojedinaca dosadašnjeg toka Gran prija, herojski je odigrala ovaj meč uprkos pre dva dana zadobijenoj povredi skočnog zgloba. A onda, malo, pa sve više i više, kao da je nestajalo energije, konce igre su počele da preuzimaju Brazilke, koje su videle da imaju šansu da poremete planove protivnika. Najpre su poremetile prijam servisa, to je automatski značilo lošiju organizavciju napada, realizaciju i sve ostalo. Sve ono što je u pomenutom prvom setu bilo skoro besprekorno. Koncentracija je popustila, a višestruki osvajač Gran prija koristiuo svaku priliku da osvoji poen. Sa druge strane, nača selekcija ih je teško osvajala, a vrlo lako gubila. Izmene nisu dale željeni rezultat. Brazil je osvojio tri uzastopna seta, dva jesu bila „gusta“, jedan gde je naš tim uspevao, na žalost kasno, posle velikog zaostatka, samo da se primakne, a drugi gde je posle prilično izjednačene igre „mirisalo“ je na taj – brek, ali gde je najuspečniji tim Gran prija ikad odigrao kvalitetnije u samoj završnici p a se zasluženo našao u finalu.

-Primetno je u poslednje vreme ne igramo na nivou na kom možemo i to i u meču protiv Brazila bio slučaj. Volim da upotrebim izraz „seljačka odbojka“, u smislu da imamo određene igrače sa odličnim karakteristikama recimo u napadu, i da očekujemo od njih da će sve lopte proći i da ćšemo pobediti. Tako se ne dobija jedan tim kakav je Brazil, igrali smo slabo, u prijemu servisa mogu da shvatim da se desi da ne bude dan, ali mnogo lakih situacija ne da nismo rešili nego nismo uspeli ni da se organizujemo, što je ranije bio redak slučaj. Naša prepoznatljiva srvis – blok igra i kontranapadi, nisu mogli da funkcionišu, jer kontranapade praktično da nismo ni imali posle njihovih bilo kuvanih, plasiranih ni smečovanih lopti. Odigrali smo slabo, ali se nadam da meč za treće mesto možemo da odigramo bolje, bar u tim elementima gde smo sada bili lošiji što bi nam dalo nadu da možemo da pobedimo u duelu za treće mesto – istakao je selektor Terzić posle meča i objasnio situaciju sa povredom Brankice Mihajlović: -Ono što nikad nije bio slučaj, u meču sa Brazilom smo uradili, stavili smo igrača koji je povređen. Ta povreda skočnog zgoloba nije naročito strašna, videlo se da može da igra, ali ne onako kao kada je zdrava. Utakmica se odužila, posle trećeg seta se kod nas pojavio i neki strah, pa smo je zamenili i nije igrala do kraja meča.

Znači, nedelja 09,00h, napad na treću bronzu u Gran priju i ček od 200 hiljada dolara.

Statistika P2