Aktuelnosti Liga nacija

F8 VNL 2022. – OD FINALA SAMO ŽELJA

16. 7. 2022.

Jedno iznenađenje je napravljeno, ali za dva, srpske odbojkašice ipak nisu bile kadre. Na putu ka finalu Lige nacija 2022. „saplele“ su se o Brazil. Međutim, ne bi bila greška ni ako bi se reklo da su saplele – same sebe, jer bilo je momenata kada su pravile početničke greške. Ostaje im meč za bronzanu medalju, koja bi svakako popravila utisak, a koji generalno nije loš.

Pobednik je odlučen u trećem setu, negde posle tehničkog tajm auta, kada je za srpski tim došla „žuta minuta“. I da je potrajala toliko, ne bi bio nikakav problem, ali trajala je daleko duže, pa se sigurna prednost od velikih šest poena, za tili čas pretvorila u egal. U takvoj situaciji su se Brazilke daleko bolje snašle. A samo četrdesetak minuta pre toga bile su, ne u „nok daunu“, već nisu postojale na terenu. Plave su ih „počistile“ i u prvom setu dale im da osvoje tek 14 poena. i umesto tako da nastave, sve se okrenulo u drugom, ali i pored toga, ključna po konačan ishod bila je ta „epizoda“ u trećem delu igre. Daleko svežije Brazlke su kasnije samo iskoristile sve ono što im je išlo na ruku (nervoza, nepreciznost, pad koncentracije srpske selekcije…) da okončaju posao i proslave plasman u finale. Iako su pobedom nad Amerikom napravile veliko iznenađenje, devojke iz Srbije imaju za čim da žale. Propustile su veliku priliku da iznenade još jednog izuzetnog favorita.

I ovaj meč je pokazao tačno sve dobre, ali i one druge strane trenutne forme. Najvidljivije je svakako da  kada je u terenu Bojana Drča, sve to izgleda daleko lakše  i jednostavnije, a čini se da je upravo u završnici trećeg seta selektor Santareli zaboravio da je istu promenio i da ona nije u igri. Sa dobrim prijemom servisa, srednji blokeri Maja Aleksić i Jovana Stevanović) naprave veliki broj poena u napadu, kao što se videlo u ovom meču. Kada nije tako, mnoge stvari se menjaju, što je opet bilo viđeno.

Ali dobro, biće prilike za analize, treba se okrenuti meču za bronzu, da se, ukoliko je to moguće (a jeste) bar svi zadovoljni vrate iz Ankare.

Statistika Srbija Brazil