Aktuelnosti Svet

FERHAT AKBAŠ MENJA GVIDETIJA !?

23. 11. 2022.

Na, od skora, upražnjeno mesto selektora reprezentacije Turske, umesto Đovanija Gvidetija, dolazi po svoj prilici Ferhat Akbaš. Priča se da se mladi, a već iskusni stručnjak sve se dogovorio sa čelnicima federacije Turske i uskoro bi trebalo i da potpišu ugovor o višegodišnjoj saradnji.

Iako ima, za trenere samo, 36 godina, iza sebe ima zavidnu trenersku karijeru. Radio je u brojnim klubovima, u početku prikupljao znanje kao asistent Dženi Lang Ping, Masima Barbolinija, pa i samog Đovanija Gvidetija, koga bi trebalo da nasledi. Godinu dana je bio pomoćni trener i u selekciji Japana, pre toga je radio u Kini, a poslednji posao mu je bio prvi trener Hrvatske. Aktuelni je trener Ezačibašija, pre toga je pravio dobre rezultate sa poljim Hemikom.

Dočekao je izgleda priliku da konačno preuzme tim svoje zemlje, koji će sledeće sezone, kada bi Akbaš trebalo da okupi tim prvi put, biti jači za Melisu Vargas, koja stiče pravo igranja za selekciju koja na poslednjih nekoliko takmičenja nije ostvarila očekivane rezultate, pa je stoga sporazumno raskinut ugovor sa sada već bivšim selektorom, Italijanom Đovanijem Gvidetijem.

Inače, priča se da je „u igri“ bio i slavni brazilski stručnjak, Bernardo Rezende, ali pošto isti ne želi da napušta svoju zemlju, razgovori nisu daleko odmakli.