Aktuelnosti Gran pri

GP 2017.   KIŠA NAS NEĆE POKOLEBATI

Već drugi dan kako su najbolje srpske odbojkašice u Hong Kongu, a kiša ne prestaje. Vreme, osim ako nije na treningu, mahom provode u hotelu, koji je velelepna građevina, sa velikim tržnim centrom u skolpu samog objekta. Ali, vrlo dobro se zna zašto su devojke tu gde su trenutno , kao i zašto su tamo gde jesu na tabeli Gran prija za ovu godinu.

-Mislim da smo pokazale najviše i da zato zauzimamo prvo mesto. Put nije bio naporan u odnosu na onaj od Turske do Japana, trajao „samo“ četiri i po sata, ni vremenska razlika nas ne remeti, samo na ovu kišu nismo računale. Ali to nas neće pokolebati da nastavimo sa dobrim igrama. Verujem da će to biti bar kao u pet utakmica koje smo do sada pobedile. Jedan trijumf nas i definitivno vodi na finalni turnir, ali nećemo praviti takvu računicu, želimo da pobedimo svakoga – kaže Bianka Buša.

Rivali, zbirno gledano, možda i najjači do sada. Za početak Rusija, potom novi okršaj sa Japanom, a na kraju, repriza finala Olimpijskih igara u Riju, meč Srbija – Kina.

-Ruskinje imaju dobar tim, odigrali smo pet setova nedavno u Ekaterinburgu, ali verujem da smo sada u daleko boljoj formi. Opet Japan, ali sada ne pred njihovim navijačima, mada smo ih i u Japanu pobedili, ne vidim zašto to ne bi opet, a na kraju šlag na tortu, utakmica sa domaćinom od koje očekujem pravi spektakl. Verujem da ćemo svi uživati – ističe debitant koji se sjajno snalazi u plavom dresu, Teodora Pušić.

Ono što je naročito bitno jeste da Tijana Bošković trenira punom parom, da je u malo vremena koliko j provela na terenu u duelu sa Tajlandom, pokazala da se uželela igre i da će sa njom naš tim imati još jednog izuzetnog igrača na raspolaganju stručnom štabu i Zoranu Terziću.