Aktuelnosti

GRBIĆ OKUPIO DEO TIMA, OSTALI STIŽU U ETAPAMA

Osvajači Svetske lige opet su na okupu. Ovogodišnji raspored je prilično gust, bar u početku, gde plave očekuje najpre kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo, malo potom kreće odbrana trona u najprofitabilnijem takmičenju, a onda, posle kraće pauze, dolazi i Evropski šampionat. Kao i prethodnih godina, najbolja selekcija će se kompletirati “u hodu”, o čemu su između ostalog i razgovarali selektor Nikola Grbić i predsednik OSS Zoran Gajić koji je kao i pre par dana u slučaju devojaka, dočekao reprezentativce i poželeo im uspešan rad..

Na prvoj “prozivci”, stručni štab je imao “miksovanih” 17 igrača. Na jedan deo njih se računa za pomenuta takmičenja, a to su Nikola Jovović, Nemanja Petrić, Marko Ivović, Milan Katić, Srećko Lisinac, Uroš Kovačević, Maksim Buculjević, Goran Škundrić, Aleksandar Blagojević, Stevan Simić i Miran Kujundžić, drugi su opet tu da pomognu u radu, Predrag Premović, Neđeljko Radović, Predrag Jevtić, Stefan Okošanović i David Mehić dok se oni iskusniji, koji još imaju obaveze prema klubu ili su na kraćem odmoru, ne stign, a tu spadaju Aleksandar Atanasijević, Aleksa Brđović, Petar Krsmanović, Aleksandar Okolić, Dražen Luburić, Neven Majstorović, Nikola Rosić, Marko Podraščanin i Dragan Stanković.

– Zna se kakvi su planovi naše selekcije svake godine, pa i ove, tu nema nikakve dileme. Cilj nam je da se odmah, na prvom turniru kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo kako kasnije ne bi morali da pravimo druge planove. Sa druge strane, malo posle toga, početkom juna, kreće i Svetska liga, a zna se šta smo prošle godine napravili u tom takmičenju. Nećemo imati posebne pripreme za svako takmičenje upravo zbog “blizine” njihovog održavanja. Sa jedne strane momci iz naših klubova biće na nekoj vrsti provere, a kako budu dolazili oni stariji i iskusniji, kvalitet rada i kontinuitet ostaće isti – rekao je Nikola Grbić.