Aktuelnosti

GRBIĆ SA NOVIM STRUČNIM ŠTABOM

Napad na nove medalje muške reprezentacije Srbije u 2019. godini biće sa novim stručnim štabom. Tačnije neće biti četvorice članova, pomoćnika Nedžada Osmankaća i Duška Nikolića, skauta Saše Joksimovića i kondicionog trenera Aleksandra Petrovića. Tako je odlučio selektor Nikola Grbić koji je tim povodom izjavio:

-To niko ne treba da shvati kao kaznu, jer i nije, već samo kao pokušaj da damo šansu i nekim drugim ljudima, sa novom energijom. Sličan slučaj imali smo kada smo umesto stručnog štaba koji su činili italijanski stručnjaci, doveli upravo ove ljude sa kojima smo osvojili Svetsku ligu. Želja nam je da tako nešto bude i ovog puta. Odluka je bila izuzetno teška, jer su sve to ljudi koji su imali veliki doprinos u rezultatima postignutim u poslednjih nekoliko godina, kada je i osvojena Svetska liga 2016, pa bronza na Evropskom prvenstvu prošle godine, kao i dva četvrta mesta ove. Pomogli su mi da budem bolji trener, ali i bolji čovek i od srca im se zahvaljujem na svemu.

Ko će zameniti pomenutu četvoricu, znaće se početkom naredne godine, kada će početi da se prave planovi za reprezentativne obaveze koje plave očekuju u 2019.

2 Responses

  1. Ovog Nikolica bas krenulo. Bar ima zagarantovano mesto strucnog konsultanta na SK. Valjda tamo nece niko da ga dira.

  2. Hrabar potez. Ali hrabrost se na kraju nagradjuje. Srecno Nikola, verujem da ce biti medalja vrlo brzo.

Comments are closed.