Aktuelnosti

GRBIĆ ZVANIČNO U PERUĐI

Osvajač ovogodišnje Lige šampiona, Nikola Grbić, napustio je Zaksu i definitivno se, opet, preselio u Peruđu. Srpski stručnjak je za početak potpisao dvogodišnji ugovor, a od rezultata zavisi da li će ga, kada i na koliko produžiti.

O ovoj vesti se pričalo proteklih dana, a onda je izgleda najpre „dozlogrdilo“ prvom čoveku ekipe Sir Sejfti, biznismenu Đinu Sirćiju, koji je obelodanio da je sa dolaskom Nikole Grbića sve utanačeno. Nekada jedan od najboljih igrača sveta i do pre dve godine selektor reprezentacije Srbije drugi put dolazi u Peruđu. Prvi put je to bilo na preporuku Slobodana Kovača, koga je tada i nasledio, jer je ovaj preuzimao kormilo iranske nacionalne selekcije, i to mu je bio prvi trenerski posao pošto je „okačio patike o klin“, i zadržao se samo jednu sezonu. Pošto je kasnije stajao pored klupe Verone i poslednje dve Zakse, vratio se tamo gde je načinio prve trenerske korake, ali daleko iskusniji.

U ekipi iz Peruđe, od pre par nedelja, odlaskom Aleksandra Atanasijevića, više nema srpskih internacionalaca, a dugo godina su bili članovi Sir Sejftija (Goran Vujević, Marko Podrašćanin, Nemanja Petrić, Mihajlo Mitić, Konstantin Čupković…), pa je interesantno videti da li će Nikola Grbić za svog mandata pozvati nekog od igrača koje je trenirao u reprezentaciji.

Photo: polsatsport.pl