Aktuelnosti

GVIDETI ŽELI ZLATA SA SRBIJOM

1. 2. 2023.

Izuzetno raspoložen, u trenerci sa oznakama sponzora Odbojkaškog saveza Srbije i srpskom zastavom, uz osmeh, ali čini se i pomalo zbunjen, stajao je Đovani Gvideti. Okružen čelnicima nacionalnog Saveza, nije krio zadovoljstvo što je posle Bugarske, Nemačke, Holandije i Turske, postao, možda pomalo i nenadano, selektor šampiona sveta. Sve se desilo posle “rokade” njega i zemljaka Danijelea Santarelija, koji je posle zlata na Svetskom prvenstvu sa srpskom selekcijom, krenuo za parama u Tursku.

No, bilo kako bilo, ako neko poznaje kvalitete reprezentacije dvostrukog šampiona planete, i trostrukog šampiona Evrope, onda je to upravo Đovani Gvideti. Toliko puta je poražen od plavih dažma, u velikim mečevima, onima koji su donosili medalje, pa one najsjajnije, da je jednostavno jedini način da osvoji iste bio – da dođe među najbolje.

– Svakako da mi je drago što ću biti selektor jedne selekcije kao što je Srbija. Sastoji se od izuzetno kvalitetnih igračica, poznajem ih dugo, i velika mi čest što ću moći sa njima da radim. učiniću sve da srpska selekcija bude i dalje u samom vrhu evropske i svetske odbojke. Razgovarao sam i sa Majom Ognjenović, koja je izrazila interesovanje da i dalje igra za reprezentaciju. U 2023. godini nas očekuju tri velika izazova, najpre Liga nacija, potom, Evropsko prvenstvo i na kraju kvalifikacije za Olimpijske igre. Neće biti lako, ali ni iznenađenje ukoliko se sa svih takmičenja vratimo sa medaljama. Ponavljam, za mene je velika čast raditi sa takvim timom i jedva čekam da počnemo – istakao je novi selektor Srbije, Đovani Gvideti.

Ugovor sa italijanskim stručnjakom, aktuelnim trenerom Vakifbanke, potpisan je do 2024. godine.