Aktuelnosti

HOFU DOČEKAO SVOJE ŠAMPIONKE

Posle mnogo vremena iščekivanja, pa odlaganja Olimpijskih igara, u gradu Hofu, u japanskoj prefekturi Jamaguči, konačno su dočekali svoje šampionke. Ljubav stanovnika ovog grada i tima Zorana Terzića datira od 2018. godine, kada su se devojke baš tu aklimatizovale i kasnije osvojile titulu prvaka sveta. Saradnja je potpisana pre nekoliko godina, a ono je posebna karakteristika jeste da su građani Hofua nekoliko puta dolazili na utakmice i davali podršku srpskom timu, čai i u susretima sa Japanom.

S obzirom da je pre tri godine sve bilo za nezaborav, nije bilo razloga da srpska selekcija i pred Olimpijske igre u Tokiju ne provede nekoliko dana u istom mestu. Čekali su ih u Hofuu, odbrojavali dane i – dočekali. Još na aerodromu Haneda, dobrodošlicu im je poželeo Tadaši Nagai, nekadašnji ambasador Japana u Srbiji i počasni građanin Beograda, a danas predsednik Udruženja japansko srpskog prijateljstva, koji je rođen baš u Hofuu. Posle kraćeg puta, isto im je poželeo i Giiči Ajame, prvi čovek pomenutog udruženja za prefekturu Jamaguči, koji je Zoranu Terziću uručio značku specijalno napravljenu povodom ove posete njihovom gradu, a pred Igre u Tokuju. Spremili su i specijalne lepeze sa srpskom zastavom i njihovom maskotom koju su nazvali – Srbi.

Inače, navijači Srbije iz Hofua, poznati su po tome što su najpre odbrojavali dane do dolaska plavih devojaka, da im drugi sat „otkucava“ vreme do početka Olimojskog turnira, a treći, do osvajanja zlatne medalje aktuelnih svetskih i evropskih šampionki.

Photo: Wataru Horibe