Intervjui

IVAN MILJKOVIĆ – POTPREDSEDNIK KOREKTOR

– Na mestu prvog potpredsednika Odbojkaškog saveza Srbije, u svom timu, vidim Ivana Miljkovića – rekao je odmah pošto je prihvatio kandidaturu za upražnjeno mesto prvog čoveka srpske odbojke Zoran Gajić za portal odbojka-volleyball.com koji je to preneo, a onda se javnost koja prati ovaj trofejni sport uskomešala.

Bio je to potez koji je malo ko, ko nije blizak „materiji“, očekivao i koji je bio i te kako bitan u predizbornoj kampanji. Nekada trofejni selektor naše najbolje selekcije je pored svoje ličnosti, u svojevremeno jednom od aduta na terenu imao i te kako veliku podršku, a kako su funkcionisali u zlatno vreme srpske odbojke, nastavili su i sada, Gajić je predsednik, Miljković kao prvi potpredsednik, uz Ivana Kneževića, najbliži asistent.

Kako je došlo do saradnje, odnosno poziva Zorana Gajića, koliko si se premišljao, ako jesi, zbog čega i kada ti je postalo jasno da ćeš da se upustiš u tu priču iz “sve snage”?

– Jedno mesec dana pre izbora, mada se još tada nije znalo da će biti krajem novembra, pozivao me je Zoran Gajića i rekao da razmislim malo o mogućnosti da budem u njegovom timu koji okuplja da predstavi odbojkaškoj javnosti u Srbiji, jer je nakon smene Nenada Golijanina ostalo upražnjeno mesto prvog čoveka srpske odbojke. Nakon par dana razmišljanja i konsultacija sa osobama koje smatram kompetentnim, odlučio sam da podrzim njegov program i priključim se njegovom timu za kandidaturu.

ivan-i-gajaKakva su tačno tvoja zaduženja?

– Trebalo bi da ona budu vezana za odnose Odbojkaškog saveza Srbije prema Evropskoj konfederaciji, Svetskoj federaciji i Balkanskoj odbojkaškoj asocijaciji. Naravno, takođe i da budem prisutan u donošenju odluka na unutrašnjem uređenju i planu u Srbiji, kao prvi potpredsednik.

Šta očekuješ od novog posla?

– Uspostavljanje i nastavak korektnog odnosa sa svim odbojkaškim faktorima u Evropi i svetu, zajednički posao na razvoju odbojke u Srbiji kao jedne od vrlo bitnih odbojkaških zemalja. Poslednje medalje i uspesi nas i dalje svrstavaju u sam vrh svetske odbojke i kao takvi imamo dosta veliki uticaj, ali i obaveze.

Da li si već stupio u neke kontakte sa ljudima iz oblasti koju ćeš ti voditi u OSS?

– Jos uvek se uvodim u posao, ali mislim da ce mi veliku pomoć u početku pružiti Dragutin Ćuk koji je već dugi niz godina u našem Savezu i poznaje mnoge stvari. Očekujemo da od 2017. pripremimo plan i program rada za celu godinu i spram toga se i organizujem.

Kada si počeo da razmšljaš o kraju karijere i koji su ti prvi planovi bili vezani za peoriod posle toga?

– Trenutno razmisljam o aktuelnoj sezoni i da je što uspešnije privedem kraju, ovde u Turskoj. U međuvremenu obaveze koje imam u Odbojkaškom savezu Srbije i vreme potrebno za njihovo obavljanje će uticati i na moja razmišljanja tokom sledećeg leta. Ostavimo sve do tada…

Kako trenutno sebe doživljavaš, kao igrača ili potpredsednika OSS?

– Mnogi igrači običnu postanu treneri – igrači, ali za mene je ovo malo čudna situacija, jer sam igrač – potpredsednik. I to jednog od najačih saveza u svetu. Ali eto, i to se dešava. Trenutno se trudim da sve svoje obaveze izvršavam na vreme i posvećen sam maksimalno.

Koliko te razumeju u klubu, s obzirom da si u toku sezone, ali i kampanje oko izbora, bio u Srbiji?

ivan– Hvala mom klubu, Halkbanki, koji ima razumevanja za mnoge stvari, ali takođe hvala na poverenju odbojkaškoj Srbiji koja mi je indirektno poverila ovako značajan posao. Klupske obaveze nisu trpele moju posvećenost kampanji, mada moram da kazem da je Zoran Gajic najvise bio posvećen tome, obilazeći celokupnu Srbiju uključujući i Kosovo, i to u periodu od samo nekoliko dana.

Kada si shvatio da dobijate na izborima?

– Onog trenutka kada su ljudi počeli da nam čestitaju.

Šta će biti novo, što može sada već da se kaže, da će se razlikovati od ranijeg u Odbojkaškom savezu Srbije?

– Približićemo se ljudima iz unutrašnjosti Srbije, slušati njihove potrebe i spram mogućnosti i prava Saveza, pomoći im da se bave samo i isključivo odbojkom. Zadržacemo nivo organizacije nacionalnih reprezentacija i pokušati da ga poboljšamo. Iskoristićemo društvene mreže i marketing, da još više pozovemo decu da treniraju odbojku, dajući im pozitivne primere iz okoline, a ljude da nam se pridruže u što većem broju da bodre naše klubove i nacionalne selekcije. Jedan od ciljeva je povećati odbojkašku porodicu u Srbiji.

A naša najtrofejnija organizacija je dobila novo, ambiciozno rukovodstvo sa njim u vrhu. Pre par godina Ivan Mljković je proglašen za najtrofejnijeg odbojkaša na svetu. Sada je takođe “broj 1”, prvi potpredsednik korektor na planeti. Neka bude isto uspešan.

3 Responses

  1. Samo hrabro decko.
    I samo hrabro, u nove pobede!

  2. Lepo je kad jedan vrhunski sportista nadje sebe u nekoj od funkcija. Puno srece Ivane, tebi, ostalima u Savezu, i da nastavite sa medaljama.

  3. Koliko smo samo utakmica gledali zbog tebe Ivane.
    Samo napred, puna podrska.
    Cekamo vas u Leskovcu, uvek ste dobrodosli.

Comments are closed.