Aktuelnosti

JASTRŽEBSKI IZABRAO NAJBOLJEG

Novi trener jednog od najboljih i poljskih klubova svih vremena Jastržebski Vigela je Slobodan Kovač. Srpski selektor i zvanično najbolji stručnjak Evrope, potpisao je ugovor do kraja sezone i pokušaće sa novim klubom da napravi rezultate slične onima koje je imao sa mnogim prethodnim. Odgledao je već i jedan meč, a ponedeljak je dan kada ima prvi trening.

– Sve se izdešavalo u prethodnih nekoliko dana. U Jastržebju nisu bili zadovoljni rezultatima, želeli su promene, tražili su novog trenera, stupili smo u kontakt i dogovorili se. Drago mi je što sam došao u veliki i poznat klub, u zemlju koja voli odbojku i gde su tribine uvek pune.

Kakva je situacija sa obavezama prema reprezentaciji?

– To smo odmah definisali, tako da dolazim na početak priprema 22. decembra. Tada se okupljaju kandidati koje želim da proverim i vidim da li će neko ostati i kasnije, kada se 27. decembra priključe oni najbolji. Vraćam se u klub kada se završi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Kada su u Jastrežebskom odlučili da smene Roberta Santinija, kao mogući naslednici pominjali su se Raul Lozano, Alberto Đulijani, Daniel Kastelani, a iz prikrajka je svoju šansu čekao Lorenco Bernardi. Ali Poljaci su želeli najboljeg.

– Tako sam i ja čuo, ali nisam se obazirao na glasine i prognoze. Ponavljam, drago mi je što sam opet u klupskom poslu, što sam u zemlji koja ceni odbojku i učiniću sve da rezultati budu prema očekivanjima. Upoznat sam sa timom, sa ambicijama, i pokušaću da sve to spojim i napravim dobru kombinaciju.

Da li će u Jastržebskom biti još Srba?

– Na žalost, ovoga puta neće. Želeo sam da povedem bar dvojicu pomoćnika, ali im je budžet već “zatvoren”. Što se igrača tiče, oni najbolji su odavno u svojim klubovima.

Izazov je poljski šampionat, gde je Jastržebski sa šampionom Zaksom trenutno na vrhu. Ali i Liga šampiona…

– Tako je. Izazovi su uvek najveći. U Poljskoj je titula uvek na “ceni”, sa šampionom Zaksom i Varšavom, svrstavaju nas u red favorita, mada Belhatov ne sme da se zaboravi. Kada je Liga šampiona u pitanju, Halkbanka, Zenit i Mazeik. Imam kratko vreme da se još bolje upoznam sa timom i spremimo za izazove koji nas očekuju. Optimista sam, kao i uvek.