Aktuelnosti

JELJCIN KUP – PRELET PREKO BUGARKI

Sjajno su naše najbolje odbojkašice počele takmičenje na Jeljcin kupu u Ekaterinburgu. Na startu su prosto demilirale selekciju Bugarske čiji je maksimum bio 15 poena u drugom setu, a jedino vođstvo posle prvog poena na meču.

– Izuzetno je iznenađenje za sve nas način na koji smo tako ubedljivo pobedili Bugarsku, jer u malo „šarenom“ sastavu nismo baš očekivali da će sve ići tako lako. Evidentan je napredak u igri u odnosu na turnir u Poljskoj, sada je to bilo daleko bolje. Utakmice koje slede poslužiće nam da popravime još neke stvari, a na kraju krajeva i dati uvid u to koliko ko od ovih 14 igračica može i koliko je sposobno da igra na vrhunskom nivou – ocenio je selector Zoran Terzić.

I stvarno je to bilo sjajno izdanje njegovog tima, koji jednostavno nije dao rivalu priliku da pokuša da dođe do bilo kakve igre. Mnogo izmena sa jedne, ni jedna sa druge, naše strane mreže, pa su se tako Ana Antonijević i Milena Rašić kroz uigrane akcije prisećale sjajnog vremena provedenog u Kanu. Zatim Tijana Malešević i Brankica Mihajlović svoj deo posla odrađivale su jako dobro, a Ana Bjelica bila izuzetno ubojita. U celu priču se svojim kako napadački, tako odbrambenim učinkom uključivala Stefana Veljković, dok je Teodora Pušić svoju debitantsku utakmicu u najboljoj selekciji odigrala verovatno na nivou kakvom je priželjkivala, a na kraju je od kapitena Milene Rašić dobila jedno „Bravo“, što ide u prilog gore rečenom.

-Uživale smo u utakmici, od početka do kraja, držale smo zavidan nivo igre i jako mi je drago što smo na ovaj način počele turnir. Nadam se da ćemo igrati ovako i u nastavku, čak i bolje – smatra Rašićeva.

Slobodan dan na turniru (utorak), srpski tim će iskoristiti za jače treninge, a naredni rival na Jeljcin kupu je Kazahstan.