Svetska liga

WL 2017. KANAĐANI PLATILI BELGIJSKI DUG

“Packu” koju su dan ranije dobili od Belgije, najbolji srpski odbojkaši su shvatili na najbolji mogući način i nepunih 24 časa kasnije ponovo su vratili prepoznatljivu igru na koju Kanađani nisu imali rešenje. Duel posle kog su igrači iz zemlje javorovog lista potpisali kapitulaciju, trajao je četiri seta.

Opet je to bio trijumf tima koji je imao raznovrsne napade, dobar servis, kvalitetan blok, vrlo dobru igru u polju. I opet je veliki broj igrača proveo manje ili više vremena na terenu i učestvovao u bitnom trijumfu. Najubojitiji su bili Marko Ivović i Aleksandar Atanasijević, Srećko Lisinac je bio njima uz rame, raspoložen u bloku, a oba dizača, Nikola Jovović i Maksim Buculjević, su na svoj način organizovali igru koja je ipak bila nedokučiva za Kanađane u velikom delu susreta. I Marko Podraščanin je, uprkos lakšoj povredi kolena na prvom meču, odradio veliki posao, a šansu su dobili, i odlično je iskoristili, Milan Katić i Goran Škundrić.

Dve pobede posle prvog vikenda i šest bodova nose plavi u Teheran, gde narednog vikenda igraju protiv domaćina Irana, Argentine i Belgije, kojoj će imati priliku da se revanširaju za poraz u drugom kolu i koja je novosadski turnir završila na iznenađujućem prvom mestu. Podsećanja radi, ove godine se Svetska liga igra po novom sistemu takmičenja, gde se sabiraju bodovi iz sva tri vikenda (prvenstveno se gleda broj pobeda), a najboljih pet, uz domaćina Brazil, igraće na “fajnal siksu”.

TABELA POSLE PRVOG VIKENDA

 1. Francuska   3   3   0   9
 2. Belgija          3   2   1   7
 3. Brazil           3   2   1   7
 4. Srbija           3   2   1   6
 5. Poljska         3   2   1   5
 6. Kanada        3   2   1   4
 7. Rusija          3   1   2   4
 8. Italija           3   1   2   3
 9. Bugarska     3   1   2   3
 10. Iran              3   1   2   3
 11. Argentina    3   1   2   2
 12. SAD             3   0   3   1

 

Photo: fivb.org