Aktuelnosti

KINEZI REKLI: HOĆEMO STEFANA

23. 7. 2022.

Želeći da se ugledaju na koleginice iz ženske reprezentacije, najbolja muška selekcija Kine ima nameru da na predstojećem Svetskom prvenstvu uđe u krug reprezentacija sa reputacijom  – „iz gornjeg doma“. Shodno tome, nisu ni pravili pauzu posle završetka takmičenja u Ligi nacija, već su počeli da treniraju, a za bazu su izabrali Vrnjačku banju.

Međutim, želeći da u svoj stil rada ubace i nešto novo, pored svog kondicionog trenera, angažovali su i jednog iz Srbije. Videli su u par navrata kako to radi Stefan Markuljević, i rekli da žele njega da im bar par puta nedeljno otkrije neke nove tajne vezane za fizičku pripremu. Tako je nastala najpre fotografija, a potom i saradnja, gde je sve to za „obe strane“ nešto novo, zanimljivo i svakako poučno. Tako Stefan Markuljević, kada nema obaveze prema ženskoj juniorskoj reprezentaciji, koju sprema za Evropsko prvenstvo, „skokne“ do Vrnjačke banje, odradi par treninga sa Kinezima, i vrati se kući.

Za sada sve funkcioniše sjajno, svi su zadovoljni, a dobro je poznato da je mnogo odbojkaša i odbojkašica, a sve više i stručnjaka iz odbojkaške oblasti koji idu u najmnogoljudniju zemlju na svetu. Da li će se taj broj povećati, vreme će pokazati…