Uncategorized

KOLUBARI „TROFEJ OBILIĆ“

4. 10. 2023.

Tradicija je da traje. To je u neku ruku „ideja vodilja“ ljudi iz Obilića već 41. godinu. Od prvog, pa sve do posldenjeg turnira igranog pre nekoliko dana, uprkos vremenima koja nisu laka, ovaj klub održava tradiciju. Nekada u dvorani na Vračaru, danas u Zubotehničkoj školi na Zvezdari, tek klubovi koji dobiju pozivnicu smatraju se privilegovanim. Tako su ovog puta pozivnice dobili Kolubara i Crnjanski, koji uz domaće odbojkašice igraju u Drugol ligi centar, a kao „pravi“ gost, igrala je i ekipa Sloge iz Doboja.

Ekipa iz Lazarevca je, prema očekivanjima i iskustvu, ostvarila sve tri pobede i osvojila prvo mesto. Sa dve pobede iza njih se plasirao tim Crnjanskog, domaćn je bio treći. Ove ekipe će se sastajati i u pomenutom rangu takmičenja u šampionatu koji uskoro počinje. Odbojkašice iz Doboja su se kući vratile sa mnogo stečenog znanja koje će sigurno primeniti u njihovoj ligi.

O organizaciji i domaćinu turnira… Dovoljno je reći da je to bio Obilić i pravim ljubiteljima odbojke je sve jasno. I više od toga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igrali i najmlađi

Pored seniorki, na terenu napravljenom na specijalnoj podlozi, na stadionu Obilića, igrali su i najmlađi. Sa po dve selekcije su učestvovali timovi Rode, Crnjanskog, Železničara i domaćina.

I oni su uživali u retkom ambijentu za odbojku, koji je jedan od najlepših termina u gradu, a ko zna, možda će igrati i na seniorskom turniru, jednog dana.