Aktuelnosti

KOVAČ OKUPLJA I ZLATNE I NASLEDNIKE

Prvi dan juna rezervisan je za okupljanje najboljih odbojkaša Evrope. Selektor, zvanično najbolji na Starom kontinentu, Slobodan Kovač, sa svojim saradnicima zakazao je početak priprema za 32 igrača koji će biti “razvrstani” u dva tima. Jedan će činiti oni koji su prošlog leta zaseli na krov Evrope, uz još nekoliko kandidata, a drugi igrači do 23 godine, koji bi trebalo da budu njihovi naslednici i koji će najverovatnije nositi plavi dres na Univezrijadi naredne godine.

– Siguran sam da su svi jedva čekali ovako nešto, pa mi je drago da ćemo se ponovo družiti. Sticaj okolnosti je takav da nema takmičenja ove godine, ali to ne znači da ne treba da vodimo računa o igračima. Odavno smo napravili plan, momci su čak radili sa profesorom Radivojem Radakovićem “onlajn” treninge. Biće mi zadovoljstvo da ih opet sve vidim. Zbog oporavka posle lakše operacije neće biti Atanasijevića, ali verujem da će vremenom i on dolaziti, u početku bar da nas obilazi. Pitanje je koliko će moći Lisinac, jer ga malo muče leđa, ali biće tu sa nama – kaže Slobodan Kovač.

Radiće se dosta, dvorana na Banjici, sa teretanom biće u funkciji po šest do osam sati dnevno. Naravno, vodiće se računa prvenstveno o zdravlju igrača.

– Ne znamo kada će koji klub da pozove svog igrača na pripreme, što ima apsolutno pravo u svakom momentu, shodno tome da nema reprezentativnih takmičenja. Mislim da će svi dati svoj doprinos da ceo ovaj period protekne u dobrom raspoloženju i kvalitetnom radu.

Pored standardnog stručnog štaba, koja čine ljudi u koje Slobodan Kovač ima ogromno poverenje, stižu još dvojica “njegovih ljudi”.

– To su Dejan Vulićević i Slobodan Prakljačić, onima koji prate odbojku su vrlo dobro poznati. Oni će biti zaduženi za rad selekcije do 23 godine. Imaju i dovoljno motiva, ali i iskustva, znanja, želje za dokazivanjem i oberučke su prihvatili poziv da pomognu – zaključio je Slobodan Kovač.

Prema planu, u Beogradu se biti odrađen prvi deo planiranih priprema, od 15 dana, a onda se “društvo” seli u Vrnjačku banju gde bi trebalo da ostanu još toliko.

SVI SA SPISKA

Dizači: Nikola Jovović, Aleksa Batak, Vuk Todorović, Andrija Vilimanović.

Korektori: Dražen Luburić, Borislav Vučićević, Boris Buša, Stanislav Paunović, Aleksa Matić.

Primači servisa: Uroš Kovačević, Marko Ivović, Nemanja Petrić, Miran Kujundžić, Pavle Perić, Davide Kovač, Stefan Skakić, Lazar Ćirović, Luka Tadić, David Mehić.

Srednji blokeri: Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Aleksandar Okolić, Petar Krsmanović, Stevan Simić, Nemanja Mašulović, Aleksandar Nedeljković, Uroš Nikolić, Nikola Goić.

Libera: Nikola Peković, Milorad Kapur, Stefan Negić, Dušan Jović.