Aktuelnosti

KOVAČ SE VRAĆA U HALKBANKU

24. 5. 2023.

Posle pet godina, Slobodan Kovač se vraća na mesto velikih uspeha. Uprava jednog od najboljih i najbogatijih klubova Turske, Halkbanka, opet će imati nekadašnjeg srpskog selektora pored klupe. Mnogo se ovih dana nagađalo, prvo gde će Kovač nastaviti karijeru trenera, a i ko će biti trener Halbanke. Pomiljali su se razni klubovi i treneri, a dobitna kombinacija je upravo ova koja je obelodanjena pošto je zasedao Upravni odbor pomenute banke i saopštio da shodno ulaganjima, može da se potpiše ugovor.

-Idem za koji dan dan do Istanbula, da sednemo i o svemu se dogovorimo.malo sam se uželeo posla. Bilo je ponuda prethodnih meseci, ali one nisu bile toliko zanimljive. I tokom prošle nedelje, u dva dana su stigle tri, iz Ufe, Olimpijakosa, i ova koju sam prihvatio. U tek završenoj sezoni bili su finalisti, probaćemo da napravimo korak više naredne.

A taj korak je Slobodan Kovač napravio već dva puta. Najpre 2016. kada je preporodio ekipu, vratio u paklenu formu Ivana Miljkovića, pa je tim sa osme pozicije u ligi stigao do šampionske titule, a nekadašnji kapiten reprezentacije se trijumfalno oprostio od igranja odbojke. Godinu dana kasnije, sa Nemanjom Petrićem u ekipi, a sa tandemom saradnika Simojlović – Prakljačić pored terena, osvojena je „dupla kruna“. Da li će i ko biti pored Slobodana Kovača u narednoj sezoni, znaće se verovatno vrlo brzo, a najbitniji korak bi trebalo da bude dolazak trenutno jednog od najboljih igrača sveta, Francuza Ervina Ngapeta.