Aktuelnosti

KRAJ U SLOVENIJI – BOŽA I ANDRIJA OSVOJILI SVE

Slovenačka liga je, kao i mnoge druge, usled situacoje sa koronavirusom, prekinuta. Za razliku od mnogih sličnih slučajeva, ljudi koji vode takmičenje vrlo brzo su doneli odluku da “sviraju kraj” u šampionatu, što je u novog – starog šampiona promovisalo ekipu ACH Volej. To praktično znači da je tim u kome su nosioci ihgre bili srpski internacionalci Božidar Vučićević i Andrija Vilimanović, odbranili “triplu krunu” osvojenu prošle godine.

– Pretpostavljalo se odmah po prekidanju šampionata kakav će biti epilog, jer smo posle nekoliko utakmica imali priličnu bodovnu prednost. Nas dvojica smo se vratili kući još pre nego što je uvedeno vanredno stanje, a onda su nas iz Slovenije obevestili i o odluci u prvaku. Žao mi je pre svega zbog cele situacije, a onda i što nismo igrali do kraja, ali ovo je viša sila – ističe Božidar Vučićević.

Nedavo je ACH Volej imao razloga za dva slavlja, jedno u Kupu Slovenije, drugo u MEVZA ligi. Oba trofeja su osvojili ubedljivo. Zato su se i kasnije “priključili” ligaškom delu.

– Tri trofeja u jednoj sezoni je sjajan uspeh za moju prvu godinu u inostranstvu. Moram da budem zadovoljan, iako ostaje žal što nismo imali priliku da poslednji trofej proslavimo kako smo zamišljali, a samim tim i celu sezonu. Ne mogu da se otmem utisku i da smo u Ligi šampiona mogli bolje. Ali dobro, šta da se radi, ima vremena.

Inače, reprezentativni korektor koji ima još jednu sezonu ugovora sa istim klubom, ali je, s obzirom na sjajne partije prikazane u ovoj sezoni, pitanje hoće li ostati ili će se uputiti u neku finansijski povoljniju sredinu.

 

 

http://www.provolleycamp.com/