Aktuelnosti

KUĆI IPAK SA TROFEJOM

Po završetku Lige nacija, ženska selekcija Srbije bila je, kao i prethodne dve godine, gost u gradu Čangšuu, u proviniciji Jingsu. Naše devojke su odigrale i prijateljski meč sa juniorskom selekcijom Kine koja se sprema za Svetski šampionat na kome će igrati i srpske mlade odbojkašice.

dav

Na kraju poslednjeg meča, bez obzira što je bio revijalnog karaktera, naše devojke su pobednički pohitale jedna drugoj u zagrljaj. Ostvarile su trijumf posle četiri seta (25:20, 25:10, 22:25, 25:23), gde su u prva dva bile u apsolutnoj dominaciji. Razigrane, opuštene, možda kao što je to trebalo da budu u nekim ranijim utakmicama. Raspoložene u napadu, dobre u bloku, požrtvovane u odbrani, pa je publika sa razlogom brojne njihove poteze nagrađivala aplauzima.. a onda, kao što se dešava sa mladim timovima u sličnim situacijama, usledio pad u igri koji su mlade Kineskinje i ta kako znale da kazne. Malo je nedostajalo da meč uđe i u taj brek, ali su pri kraju četvrtog dela, odličnim servisima srpske odbojkašice najpre stigle prednost domaćina, da bi sa dva as servisa Katarine Lazović, koja je dobila i priznanje za najboljeg pojedinca, ostvarila i toliko očekivanu pobedu.

Inače, ovo je treći revijalni meč nekih od srpskih i kineskih selekcija i sva tri puta je trijumfovao naš tim. Ova pobeda im je donela i pobednički pehar koji je popravio raspoloženje pred povratak kući.

– Naišla je konačno i ta, ako može da se kaže, solidna igrai prva pobeda. Protivnik jeste bio malo slabiji, ali bilo koja selekcija Kine nikako nije za potcenjivanje. Raduje igra, naročito u prva dva seta, kada je sve funkcionisalo dobro, kada smo sve elemente odradili na odličnom nivou. Kasnije je došlo do pada, koji je opet uslovio određeni stres, pa smo tek u četvrtom setu preokrenuli rezultat i pobedom završili azijsku turneju – ocenio je utakmicu Branko Kovačević.

Bila je ovo prilika da sve devojke, osim lakše povređene Jovane Kocić, provedu na terenu bar po nekoliko poena, da daju svoj doprinos pobedi koju će ovaj mladi tim svakako posebno upamtiti, a Ana Pejičić i da vidi snagu protivnika sa kojim će se možda opet videti uskoro u Meksiku na odmeravanju snaga juniorki.