Aktuelnosti

KUP SRBIJE ŽELEZNIČARU I CRVENOJ ZVEZDI

Spektakularno finale Kupa Srbije, igrano opet u Lajkovcu donelo je još jedno slavlje odbojkašica domaćeg Železničara, ali i odbojkaša Crvene zvezde. Dvorana je bila ispunjena do poslednjeg mesta, atmosfera nije izostala, ali jeste rezultatska neizvesnost u utakmicama, jer su timovi koji su prigrlili pehare, do trijumfa stigli na ubedljiv način.

U muškom finalu ni jednog trenutka nije bilo dileme da će pehar u vitrine porodice sa Marakane. Od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka Crvena zvezda je imala dobar ritam, pravu energiju, kvalitetan napad, neprobojnu odbranu, sve ono što nisu imali njihovi protivnici iz Kragujevca. Zato je i slavlje bilo veliko, jer su sa 14. trofejom u ovom takmičenju, stigli Vojvodinu.

Kod dama je bilo više perioda kada su timoviu bili izjednačeni, ali je presudilo veće iskustvo, kao i fond igračica koji je bio na strani domaćeg tima. Crvena zvezda nije iskoristila početno vođstvo, a kasnije kada je Železničar stigao do svoje igre, preokrenuo rezultat, a uz konstantnu podršku sa tribina, dileme skoro da nije bilo. Tim iz Lajkovca je odbranio trofej osvojen prošle godine na istom mestu.

MVPZa najbolje igrače utakmica izabrani su Danilo Pavlović i Jelena Stanimirović, koji su dobili nagrade od generalnog sponzora OSS, Banke Poštanska štedionica.