Aktuelnosti Liga nacija

LIGA NACIJA 2021. – ELITA U RIMINIJU

Nema više dileme, Liga nacija će posle prošlogodišnje pauze, u ovoj godini biti održana. Domaćin će biti italijanski grad Rimini, u kome će se igrati svih 15 kola u muškom i isto toliko u ženskom delu takmičenja.

Već ranije je bilo poznato da će najprofitabilnije takmičenje na svetu (pobednik osvaja milion dolara) usled mera zbog pandemije, biti održano u „mehuru“ ili „balonu“ po uzoru na prošlogodišnju završnicu NBA lige. Nekoliko država je podnelo kandidaturu, ali je Svetska odbojkaška federacija odlučila da poverenje ukaže Italiji i Riminiju, gde je već od strane FIVB zakupljeno desetak hotela. Devojke će igrati od 25. maja do 25. juna, a momci od 28. maja do 27. juna. Pobednik će biti odlučen posle  „fajnal fora“, a ne kao do sada posle „fajnal siksa“.

U muškoj konkurenciji u Ligi nacija 2021. igraće tim koji izabere Slobodan Kovač igraće protiv Argentine, Brazila, Kine, Francuske, Nemačke, Irana, Italije, Japana, Poljske, Rusije, Amerike, Australije, Bugarske, Kanade i Portugalije, dok su selekcije koje će se suprotstaviti timu koji odredi Zoran Terzić – Brazil, Kina, Nemačka, Italija, Japan, Koreja, Holandija, Rusija, Tajland, Turska, Amerika, Belgija, Bugarska, Dominikanska Republika i Poljska.