Aktuelnosti

LIGA NACIJA 2021. – TERZIĆEV „ŠARENI“ SPISAK

Sve bliže je početak ovogodišnje Lige nacija za devojke (25. maj), a selektor Zoran Terzić je izdiktirao spisak na kome se nalazi 29 igračica na koje računa i od kojih bi nekolicina trebalo da se pojavi na početak priprema u ponedeljak. Na njemu se nalaze:

DIZAČI: Bojana Živković – Drča, Slađana Mirković, Mila Đorđević, Ana Jakšić, Rada Perović

LIBERA: Teodora Pušić, Sanja Đurđević, Bojana Gočanin

KOREKTORI: Ana Bjelica, Vanja Savić, Vanja Bukilić, Sara Carić

SREDNJI BLOKERI: Milena Rašić, Mina Popović, Maja Aleksić, Sofija Medić, Božica Marković, Jovana Kocić, Jelena Delić, Hena Kurtagić, Minja Osmajić

PRIMAČI SERVISA: Bianka Buša, Bojana Milenković, Katarina Lazović, Sara Lozo, Jovana Cvetković, Aleksandra Uzelac, Mina Mijatović, Jovana Mirosavljević

Na prvi pogled se vidi da nema onih koje godinama podnose najveći teret, a shodno tome da su ovog leta prioritet Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo u Beogradu, jasno je što na spisku nema Maje Ognjenović, Silvije Popović, Brankice Mihajlović, Tijane Bošković, Jelene Blagojević, kao i Stefane Veljković koja se nedavno porodila. Teško je očekivati i da će Milena Rašić biti mnogo „zauzeta“ Ligom nacija, verovatno i Bojana Živković – Drča, koja je takođe od skoro u „funkciji“ majke, pa Ana Bjelica, Bianka Buša, Mina Popović, Teodora Pušić… Šansu će definitivno dobiti mlade odbojkašice, koje bi jednog dana trebalo da naslede gore pomenute. U svakom slučaju, imaće priliku da se nametnu kroz Ligu nacija, da pokažu da su sa pravom na ovom spisku i možda kasnije konkurišu i za „uži izbor“.

Jer, od kraja Lige nacija (25. jun) do početka Olimpijskih igara ima manje od mesec dana (23. jul), a od završetka Igara u Tokiju (8. avgust) do starta Evropskog prvenstva (18. avgust) samo deset. Ne treba zaboraviti da se u Japan mora otići bar deset dana ranije, kao i da će aklimatizacija pri povratku biti najkraća moguća. Međutim, to je ono što tek sledi, ali je razlog zbog koga je sastav Srbije za Ligu nacija 2021. više nego „šaren“.