Liga nacija

LIGA NACIJA (M) – OTAVA VIDIKE OTVARA

Kako se zahuktava Liga nacija, tako naši odbojkaši igraju sve bolje. Posle Australije, savladana je i selekcija Kanade, domaćina drugog vikenda, a ono što je zajedničko za oba meča jeste da su ih plavi dobili u taj – breku. Štaviše, pet setova odigrali su i protiv Nemačke, ali je ishod bio drugačiji.

Utakmica sa domaćinom, a gde se srpski tim zbog velikog broja naših iselejnika osećao skoro pa kao kod kuće, nije imao veliki preokret kao što je to bio slučaj dan ranije. Ostvaren je po principu “gde ja stadoh ti produži”, jer su igrači koji bi ulazili u igru kao zamene, dali svoju “crtu”, svoj doprinos, a sve u svrhu konačnog uspeha. Serbianfanscelebratevictory-1Bila je to prava timska igra i timski trijumf. Kada se vidi da je naš tim oba seta izgubio na razliku, a sva tri dobio skoro pa bez problema, jasno je da je pobeda mogla da bude i ona tri boda vredna. Ali, možda je ovako i bolje, jer su momci kojima su ovakve utakmice i te kako potrebne, stekli dodatnu dozu samopouzdanja.

– Dali smo maksimum, od prvog do poslednjeg člana tima i zasluženo pobedili domaćina. Iza nas je naporan viken u kome smo odigrali čak 15 setova i posle svega deluje ohrabrujuće. Popravili smo bodovni saldo, ali su prikazana igra i požrtvovanje mnogo važniji. Počinjemo po planu i sa promenama, pa će kući krenuti Vilimanovioć, Mašulović i Pavlović, a u Portugaliju stižu Jovović, Luburić i vraća se Kujundžić. Oni koji su dobili šansu imali su priliku da vide gde se trenutno nalaze u odnosu na ostale iz svtske elite, da nauče mnogo toga, ali i da nastave da rade, jer je to jedini pravi put. Kao što smo napravili plan, u nastavku takmičenja priključićemo najpe Kovaćevića i Lisinca, a onda Ivovića i Petrića – sumirao je vikend u Kanadi selektor Nikola Grbić.

Kada se podvuče crta na gostovanju u Kanadi, dolazi se do zaključka da je ono bilo i te kako uspešno, što zbog pobeda i bodova, što zbog stivanja neophodnog iskustva velikog broja igrača. U Novom Sad je i posle poraza bilo pomaka, koji su postali sve veći i vidljiviji u Kanadi. Dolazi na red Portugalija, treba očekivati podizanje nivoa igre, a onda progresivno i u Italiji i Bugarskoj. Oni koji su posle prvih “mačića” ocenili igru srpske selekcije, očigledno su se “sapleli” na samom startu.

Statistika Srbija Kanada