Aktuelnosti

LIGA NACIJA (M) – PRAVI KAD BUDE POTREBNO

Selektor Nikola Grbić i njegov drastično promenjen stručni štab, dočelaki su prvu, veću grupu reprezentativaca koji će braniti boje naše zemlje na ovogodišnjem, drugom, izdanju Lige nacija. Kao što je poznato, ovo takmičenje biće neka vrsta “pozornice” na kojoj će tokom pet vikenda biti momci koji bi trebalo mahom da opravdaju poziv u jednu od najboljih selekcija sveta. Shodno tome, ali i obavezama koje još uvek traju, nije bilo dobrog dela onih standardnih i najboljih, a od onih koji su igrali recimo prošle godine na Svetskom prvenstvu, na prvu “prozivku” javili su se samo Nikola Jovović, Neven Majstorović, Aleksandar Okolić, Petar Krsmanović i Milan Katić.

Njima su se priključili Dušan Petković, Božidar Vučićević, Lazar Dodić, Andrija Vilimanović, Aleksa Batak, Vuk Todorović, Nikola Peković, Stefan Negić, Nemanja Mašulović, Stefan Kovačević, Stevan Simić, Danilo Pavlović, Pavle Perić, Miran Kujundžić, David Mehić, Lazar Ćirović i Luka Tadić. Kao što je to i običaj, uvodnu reč je održao predsednik OSS Zoran Gajić, a ubrzo zatim selektor Grbić je izneo reprezentativcima plan i program rada do starta Lige nacija, odnosno prvog turnira koji se igra u Novom Sadu od 31. maja do 2. juna.

– Po prvi put ćemo raditi ovako, da okupimo veliki broj igrača, da će jedni igrati u početku Lige nacija, da će im se drugi priključivati kasnije, kada će oni ostati samo u trenažnom procesu, a sve smo podredili Kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre koji je najbitnije takmičenje ove godine. Verujem da ćemo kada za to dođe vreme, imati one najbolje na raspolaganju i da ćemo uspeti da se pripremimo za primarni cilj – rekao je između ostalog selektor plavog tima.