Aktuelnosti

LIGA NACIJA 2021. – PREMA PLANU ZA 2020.

Svetska odbojkaška federacija objavila je plan odigravanja mečeva Lige nacija za 2021. godinu. Ustvari, to je ništa više do “prepisan” raspored koji je važio za ovu godinu, u kojoj se ovo profitabilno takmičenje zbog poznate, i još aktuelne situacije sa virusom Kovid 19, nije ni održalo.

Kada su muškarci u pitanju, start je predviđen za 14. maj, a šampioni Evrope putuju u Poljsku gde će se sastati sa domaćinom, Italijom i Slovenijom. Potom ih put vodi u goste Brazilu, a pored njih će učestvovati još Francuska i Japan. Plavi će svoje rivale ugostiti u Kraljevu, od 28. do 30. maja, a to će biti, Iran, Amerika i Nemačka, da bi potom opet put Južne Amerike, u Argentinu, gde će se sastati sa domaćom i selekcijama Rusije i Bugarske. Poslednji vikend je planiran za put u Kanadu, gde će domaćin ugostiti još Kinu i Australiju.

Devojke startuju u Italiji 11. maja, na “evropskom turniru” na kome još, uz domaćina učestvuju Turska i Poljska. Sedam dana kasnije Holandija, Amerika i Tajland dolaze u Niš, da bi potom usledio vikend u Makau, sa Kinom, Brazilom i Belgijom. Četvrti vikend je planiran za gostovanje Ruskinjama, zajedno sa Korejom i Kanadom, a poslednji, naravno, u Japanu, uz domaćina, Dominikansku Republiku i Nemačku.

Najboljih šest selekcija (ili pet uz Kinu odnosno Italiju), naći će se na završnom turniru, koji se igra od 23. do 27. juna. Dame će igrati u Nanđingu, a momci u Torinu.