Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž) – NEISKUSTVO ČINI SVOJE

Bio je to još jedan meč u kome je u porazu bilo dosta “pluseva”. Selekcija Srbije, podmlađenija nego ikad, izgubila je od Tajlanda maksimalnim rezultatom, ali nije razočarala. Naprotiv, devojke su se borile, davale maksimum, ali neiskustvo pre svega, a što je uslovilo veliki broj grešaka, kao i rival, protiv čije igre se mnogi teško snalaze, učinili su svoje. Jednostavno, kada je bilo potrebno da se napravi poen koji bi ili doveo naš tim u vođstvo ili izjednačio rezultat, želja nije bila ispraćena pravim rešenjem.Propuštena je prilika da se osvoji bar jedan set, možda dva…

VNL logoPrvi deo igre je izgubljen pri samom kraju, drugi još kasnije, a u trećem kao da je nedostajalo i malo sreće. Nekoliko sjajnih, dugih poena osvojio je naš tim, to je davalo dodatni motiv, ali bi servis greške i lošije organizovani napadi vrlo često sve to “potirali”. Bilo kako bilo, razloga za nezadovoljstvo nema, jer debitovale su Mila Đorđević, Ana Pejčić, Aleksandra Ćirović, Marija Popović… Sve one, ali i ostale devojke, čekaju svoju priliku i u narednom meču sa Japnom (sreda 12,10).

– Prvi put sam igrala protiv Tajlanda, vrlo su nepredvidivi u napadu, često su oni bili protiv samo jednog našeg bloka. Subjektivni osećaj mi je da smo mnogo grešili u servisu i da tu možemo da pokažemo više. Čeka nas Japan, slično će igrati kao Tajland, ali verujem da ćemo mi igrati bolje i naravno, nadam se pobedi – rekla je Mila Đorđević.

Na koji način će stručni štab napraviti taktiku ostaje da se vidi. Sigurno je da će u kratkom periodu biti prevashodno potrebno smanjiti greške.

Maja– Ponosna sam na tim, na mlade devojke od kojih je polovina su debitovala na ovoj utakmici. Videlo se da je Tajland igrao kao i uvek, kombinatorno, brzo, nepredvidivo,… Bile smo blizu uvek, ali u završnicama nismo uspele da pronađemo prava rešenja možda najviše zbog grešaka koje smo pravile i na neki način same sebe pobedile. Imamo priliku da protiv Japana igramo bolje, da ispravimo neke greške, a verujem da će i straha biti manje – ocenila je Maja Aleksić.

Vidljivo je da je ovaj tim neuigran, jer su se ove devojke skupile na briselskom aerodromu i imale samo par zajedničkih treninga. Zato je i duel sa Tajlandom bio neka vrsta treninga, a nikakvu obavezu, osim da se bore i daju sve od sebe, imaće i u naredna dva susreta protiv selekcija Japana i Brazila, koje su do sada sve one, osim Maje Aleksić, gledale samo putem TV prenosa. Motiva na pretek, bar da se osvoji koji set. A onda set po set…

Statistika Srbija Tajland