Aktuelnosti Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž) – POČELO JE…

Reprezentacija zemlje svetkog šampiona je ponovo na okupu. Čak četiri takmičenja je pred Zoranom Terzićem i sastavom koji je selektirao, a već za dve nedelje počinje prvo – Liga nacija. Na okupljanju mnogo devojaka, mahom novih, ali i onih koje su iz Japana pre šest i po meseci donele zlatnu medalju. Neke od njih kao Maja Ognjenović i Silvija Popović, bile su tu da daju podršku mladim snagama, da im požele prijatan boravak, a onda su otišle na odmor. Par dana pauze imaće još jedna zlatna, Bianka Buša, baš kao i njena saigračica iz kluba Slađana Mirković, a prvom treningu od onih koje su se u Jokohami popele na pobedničko postolje prisustvovala je samo Brankica Mihajlović. Uz nju još uvek nedovoljno oporavljena Bojana Milenković, zatim još par devojaka koje su do sada nosile reprezentativni dres Mina Popović, Katarina Lazović, Sara Lozo i Jovana Kocić, dok su ostali bili debitanti – Emilija Antanasijević, Mila Đorđević, Milica Kubura, Marija Popović, Aleksandra Tadić, Maja Savić, Sara Vučićević, kao i jedina povređena među njima Bojana Gočanin. Ostale devojke će polako pristizati.

– Kalendar takmičenja koji dobijamo od Svetske odbojkaške federacije je sve nehumaniji i nemoguće je da svi igrači igraju na svim takmičenjima. Napravićemo varijantu da pojedini igrači odigraju ono što je najbitnije ovog leta, a to su Kvalifikacije za Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo. Liga nacija će nam ipak poslužiti da probamo mlađe snage i vidimo na koje devojke možemo računati u narednom periodu, kao i da neke devojke upoznaju sistem rada u reprezentaciji – istakao je selektor Zoran Terzić.

dav

Do prve utakmice u Ligi nacija, 21. maja protiv Holandije u Dvorani “Aleksandar Nikolić”, pitanje je na koga će stručni šptab moći da raduna. Međutim, trofejni stručnjak srpskog nacionalnog tima, uprkos problemima koje će imati oko pristizanja igračica koje su tek završile obaveze i potreban im je odmor, i onih kojima klupske sezone još traju, ima neku vrstu želje kada je prvi vikend u pitanju.

– Želja mi je da većina igračica koje su igrale na Svetskom prvenstvu učestvuju na tom turniru, igra se u Beogradu i mnogi ljudi iz naše zemlje će sigurno želeti da vide uživo devojke koje su osvojile zlato na tom takmičenju i probaćemo da to bude najkompletniji mogući sastav. Posle toga, u Italiji, Belgiji, Japanu i Kini, sigurno je da će taj sastav biti “šarenolik”.

Posle kraćeg sastanka, gde im je dobrodošlicu i uspešan rad poželei i predsednik OSS Zoran Gajić, ručka i kraćeg odmora, već par sati kanije, gore pomenute devojke su bile na terenu. Predvođeni Brankicom Mihajlović, počele su polako sa upoznavanjem, privikavanjem jedne na drugu, laganim obavezama, radom na tehnici, a doći će i uigravanje i taktika. Stručni štab u istom sastavu imaće ovog leta “pune ruke posla”, a svi su željni novih iskušenja, da svoje obaveze opet odrade na najbolji način.

7 Responses

  1. Za mnoge iskreno cujem prvi put, ali verujem Terzicu!

  2. Nadam se da cu vas sve vas najbolje videti u Pioniru

  3. Bice to sjajna atmosfera u Pioniru…!!!

Comments are closed.