Aktuelnosti

LIGA NACIJA (Ž) – TERZIĆ SKRATIO SPISAK

Prema pravilima Svetske odbojkaške federacije, na spisku za Ligu nacija može biti samo 25 imena. Trofejni srpski selektor Zoran Terzić je prvobitni, od 32, skratio za sedam, tako da je sada već sigurno da na prvom takmičenju ove sezone (od četiri), neće igrati Maja Ognjenović, Milena Rašić, Silvija Popović, Jovana Stevanović, Sara Carić, Milica Tasić i Mkina Mijatović.

Za prvi vikend u Beogradu, od utorka do četvrtka, a potom i četiri naredna u Italiji, Belgiji, Japanu i Kini, stručni štab će moći da izabere sastav od 14, od selećih devojaka: Slađana Mirković, Emilija Antanasijević, Mila Đorđević, Aleksandra Ćirović, Teodora Pušić, Marija Popović, Aleksandra Tadić, Bojana Gočanić, Tijana Bošković, Ana Bjkelica, Milica Kubura, Sara Lozo, Brankica Mihajlović, Jelena Blagojević, Bojana Milenković, Katarina Lazović, Katarina Jović, Bianka Buša, Ana Pejičić, Stefana Veljković, Mina Popović, Maja Aleksić, Maja Savić i Jovana Kocić.

Ko bi od zlatnih devojaka mogla da vidi publika u Beogradu?

– I dalje stoji ono što sam rekao odavno. Naša želja je da ih bude što više, ali sa druge strane zna se kakve su obaveze imale kako tokom protekle sezone, tako i tomom mnogo ranijih. Verujem da će devojke koje nisu na spisku za Ligu nacija doći da bodre “mlađe snage”, ali opet je pitanje koja će biti tu – kaže selektor Terzić.

Šta može da se kaže za proteklih nekoliko dana treninga, bar kada su debitantkinje u pitanju?

– Zadovoljan sam, ali ima dosta stvari koje bi trebalo da poprave. Trude se i imaju želju da nauče i napreduju, to je najbitnije, a talenat koji poseduju može da znači da, naravno uz veliki rad, jednog dana neka od njih može da ima značajnu ulogu u reprezentaciji.