Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž) – TURKINJE SU BILE BOLJE

Sa prvog turnira, u nastavak Lige nacija sa maksimalnim učinkom putuje Turska. Iako su želje bilo da naša reprezentacija zabeleži i treći trijumf, desilo se neočekivano, ali mora se reći i nešto što nije bilo nerealno. Šteta za poraz kao takav, ali i zbog podrške sa tribina koja je bila opet sjajna. Turski tim je jedan od retkih koji u ovom takmičenju igraju sa gotovo najjačim timom, a koliko im je pobeda nad Srbijom bila bitna, videlo se po njihovom radovanju posle meča. Ono je bilo veliko, samim tim i trijumf tima Đovanija Gvidetija, koji je iskoristio sve slabosti našeg tima, ali i sve svoje prednosti. Prijem servisa svetskih prvakinja je bio jako loš, samim tim i organizacija napada nije mogla da bude puno bolja. Sa druge strane, naš tim je servirao ispod svog nivoa, pa blok nije mogao da dođe do izražaja, a samo četiri poena iz ovog elementa govori o inferiornosti. I još nešto, a to je podatak da je Zoran Terzić probao da napravi dobitnu kombinaciju od 11 igračica, dok je sa druge strane skoro ceo meč, koji je trajao na žalost samo tri seta, odigrala jedna postava Turske. A prednjačila je najmlađa, Ebrar Karakurt, koja je odigrala sjajan meč i bila najzaslužnija za trijum svog tima.

– Ukupnim učinkom, s obzirom ne mnoge stvari, možemo da budemo zadovoljni iako ima dosta toga što može da se popravi. Sa druge strane nismo ni očekivali da će sev funkcionisati kao recimo na Svetskom prvenstvu. Turska igra Ligu nacija sa skoro kompletnim sastavom, jako se dobro poznaju jer igraju u dva do tri kluba u tamošnjem šampionatu. Nama je bilo teško da se spremimo, najpre jer imamo mnogo mladih igračica, a one nejbolje i najiskusnije su stigle ne baš mnogo spremne, što je i razumljivo posle napornih klupskih sezona. Prve dve utakmice dobili smo na kvalitet, relativno lako, ali protiv tako dobre selekcije kakva je Turska, to nije bilo moguće. Atmosfera je bila sjajna, pa je zbog toga žal još veći, ali ponavljam da ove devojke treba uvek podržati, jer one to kad tad vrate – rekao je Zoran Terzić.

VNL logoNaporna klupska sezona je učinila da Bianka Buša, koja je u Japanu igrala sjajno, ne bude na nivou svog posla, a to je jedan od razloga lošije igre našeg tima koja je kasnije odvela u neuspeh.

– Svakako da ovakav poraz boli, ali tek je početak i ima još da se igra. Nismo dali maksimum, daleko od toga, nismo se snašle sa njihovim servisom koji nam je stvarao probleme. Ali ima još dosta da se igra i ovo ne treba shvatiti tragično. Verujem da ćemo u Italiji igrati bolje.

Put Komeljana naša reprezentacija putuje u nedelju, a od utorka do četvrtka u okviru drugog vikenda Lige nacija igraće protiv Amerike, Dominikanske Republike i domaćina.

Statistika Srbija Turska