Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž) – UMOR UZEO DANAK

Dva izuzetna seta su odigrale naše najbolje odbojkašice u duelu sa domaćinom u Roterdamu, imale u trećem periodu tri meč lopte koje nisu iskoristile i tada im je “glave došao” umor. Naporna putovanja, veliki broj utakmica koji su odigrale pojedine devojke, sve se to nekako skupilo kada ni holandska selekcija, ni prepune tribine dvorane pored stadiona Fejnorda jednostavno nisu imali rešenje kako da zaustave sve ono što su demonstrirale u pomenutom periodu. Kasnije se po nekom nepisanom pravilu sve okrenulo, pa su Holanđanke slavile veliki trijumf.

Počelo je sjajnim servisima Milene Rašić, izuzetnim prijemom servisa protivnika od strane Bojane Milenković i Jelene Blagojević, koje su omogućavale Bojani Živković da radi skoro pa “šta hoće” u organizaciji napada. Tako je Tijana Bošković bila nezaustavljiva, Jovana Stevanović se poigravala sa blokom protivnika, a sve je budno pratila Silvija Popović koja nije dozvoljavala da lopta padne na naš deo terena. Nije lepo vaditi se na sudije, ali pri vrlo “kritičnom” rezultatu u trećem setu, ruski arbitar uz pomoć svojih pomoćnika, video je ono što ceo svet nije. Jedna lopta je pala na šaku Jelene Blagojević, kamere su to zumirale, ali je on presudio da je lopta dodirnula tlo. Na umor se po nekom nepisanom pravilu uvek “nakalemi” nervoza, koja uzrokuje greške i tako su posle pomenutog poklona od strane arbitra, Holanđanke dobile pomoć i od naših devojaka. Kao da su želele da stisnu zube, da odigraju do poslednjeg atoma snage, atigle su velikih četiri poena u taj breku, stigle do još jedne meč lopte, ali sada je to bilo još teže realizovati, pa su se domaćini silno radovali.

Za plasman na finalni turnir prve Lige nacija, nedostaje najverovatnije jedna pobeda. Nju će naš tim tražiti u Argentini u duelima sa Amerikom, Korejom i domaćinom.

– Možemo dsa budemo zadovoljni igrom u dva i po, možda čak i tri seta. Zaista nismo odavno igrali tako dobro, koncentrisano, pametno u napadu, bolje o odbrani, ali onda se videlo da nas je stigao umor, da pojedini naši igrači nisu više mogli da rešavaju napade na način kao ranije, neke lake lopte u kontrama takođe nismo uspevali da pretvorimo u poene i to nas je koštalo gubitka najpre seta, pa kasnije i utakmice. Imali smo ih 3:0, ali… Vidi se da nismo spremni, što je i nemoguće, ali verujem da ćemo uspeti da dovedemo formu na optimalan nivo pred finalni turnir – rekao je selektor Zoran Terzić

I stvarno su Holanđanke bile “viđene” za maksimalan poraz. Ali jednostavno, nešto se desilo, pa će se ovaj meč pamtitoi samo po dva dobijena seta, i na to kakav način. Ne pamti se da je neko bio toliko dominantan nad Holandijom.

– Dali smo maksimum, ali je to bilo dosta samo za bod. Bilo je dosta turbulencija u našoj igri, one su to iskoristile i nisu nam dale da se vratimo u utakmicu. Krenulo ih je sve, tako to ide u sportu, ćurak se okrenuo, ali verujem da ćemo u Argentini već odigrati tako da će se videti pouke iz ovih poraza – obećava Jovana Stevanović.

 

TABELA POSLE ČETIRI VIKENDA

 1. Amerika 12 11 1 34
 2. Brazil 12 10 2 28
 3. Srbija 12 9 3 28
 4. Turska 12 9 3 28
 5. Holandija 12 9 3 26
 6. Italija 12 7 5 21
 7. Kina 12 6 6 20
 8. Rusija 12 6 6 18
 9. Poljska 12 6 6 17
 10. Japan 12 6 6 16
 11. Nemačka 12 5 7 14
 12. Koreja 12 5 7 14
 13. Belgija 12 3 9 9
 14. D. Republika 12 2 10 8
 15. Tajland 12 2 10 7
 16. Argentina 12 0 12 0

 

Statistika Srbija Holandija