Aktuelnosti

LIGA ŠAMPIONA – SRBI VEĆ U POLUFINALU

Žrebom, koji je bio bez prisustva predstavnika klubova, određeni su parovi četvrtfinala Lige šampiona u obe konkurencije. Termini odigravanja utakmica biće 24. februar i 3. mart, a ono što je interesantno za naše ljubitelje odbojke jeste da je sasvim sigurno da će neki klubovi sa našim predstavnicima igrati u polufinalu.

U muškoj konkurenciji sataju se Modena i Peruđa, Lube i Zaksa, Berlin i Trentino, SKRA Belhatov i Lube, dok će kod dama igrati Hemik Police – Vakifbanka, Busto Asricio – Ezačibaši, Fenerbahče – Novara i Skandići – Koneljano. Iz priloženog se vidi da će se među četiri naći Nemanja Petrić i Dragan Stanković ili Aleksandar Atanasijević, da će u istoj situaciji biti Jovana Stevanović sa jedne, a Tijana Bošković i Slađana Mirković sa druge strane, kao i Jovana Brakočević ili Maja Ognjenović i Milena Rašić.

Naravno, postoje odlični izgledi da se u polufinalu nađu i Marko Podraščanin i Srećko Lisinac, pa Milan Katić, Mihajlo Mitić i Dušan Petković, onda Nikola Grbić, odnosno Zoran Terzić, Brankica Mihajlović, Bianka Buša, Vladimir Banković i Bojan Perović, a i Mina Popović. Teško da se i jedana nacija može pohvaliti tim brojem (21) predstavnika u četvrtfinali Lige šampiona, u kojoj će pobednički timovi dobiti po pola miliona evra.