Aktuelnosti

LISINAC U ODABRANOM POLJSKOM DRUŠTVU

Ljubitelji odbojke u jednoj od najodbojkaškijih zemalja sveta. Poljskoj, nedavno su imali zanimljivu anketu. U njoj su birani najbolji igrači, odnosno najbolji tim sastavljen od svih koji su igrali u jednom od najkvalitetnijih šampionata planete, u poslednjih dvadeset godina. Čast da bude jedan od njih, u startnoj postavi, jeste i Srećko Lisinac. Za pet godina igranja, jedna u Čestahovi i četiri u Belhatovu, ostavio je dubok trag, a podatak da je jedini stranac u prvoj postavi samo je vrednost više. A treba li pominjati kakvi su sve igragi igrali Plus ligu.

– Svako ko se bar malo razume u odbojku i prati je, na prvi pogled vidi o kakvom se “društvu” radi. Zato smatram da je to velika čast, za mene lično, a verujem i klubove čije sam dresove nosio. Hvala svima koji su svoj glas dali meni, a taj vid priznanja svakako da će imati bitno mesto među svim ostalima koja sam osvajao.

Pored srpskog asa u startnoj postavi se nalaze još Novakovski, Vinjarski, Zagumni, Vlazli, Kubiak i Zatorski, a pored njih još i Groser, Klos, Antiga, Golaš, Tonjuti, Kurek i Ignačak. Za trenera je “postavljen” Andrea Anastazi. Kakva imena, kakav tim, kakvo priznanje za Srećka Lisinca.