Aktuelnosti

LJUBI GALOGAŽI KORMILO CRNO – BELIH DAMA

Odbojkašice Partizana dobile su novog trenera. Prava kluba postigla je dogovor da funkciju prvog trenera ženske “vetrikale” preuzme Ljubomir Galogaža. Dosadašnji trener, Duško Nikolić, koji je posle smene Ivana Steljića zbog loših rezultata, bio prelazno rešenje i koji je izborio opstanak, u buduće će biti direktor i koordinator svih selekcija u crno – beloj porodici.

– Krećemo u neku ruku ispočetka, jer želimo da stvaramo igrače iz sopstvenog pogona, s obzirom da imamo mnogo devojčica u svojim školama odbojke i mlađim selekcoijama. O novom treneru, Ljubomiru Galogaži, ne treba trošiti reči. Iskusan, priznat stručnjak, poznat naročito kroz rad sa mladima. Uz to radio je sa nekolicinom igrača i igračica koji su bili i još su reprezentativci. Tražimo ljude sa kojima možemo da stvaramo sistem, da sarađujemo na duže staze, a to Galogaža svakako jeste – rekao je Željko Tanasković, predsednik Partizana.

Nekadašnji trener mlađih, ali muških selekcija Crvene zvezde kroz čije ruke su između ostalih prošli Novica Bjelica, Dejan Bojović, Dragan Stanković, Tomislav Dokić, Marko Samardžić, Miloš Terzić, selektor kadetske reprezentacije naše zemlje iz koje su u ozbiljnu odbojku krenuli Marko Podraščanin, Nikola Jovović, Nemanja Petrić, Miloš Vemić, Konstantin Čupković i Mitar Đurić, u poslednjih nekoliko godina se okrenuo radu sa odbojkašicama. Među crno – bele je došao prošle godine.

– Ono u šta sam siguran jeste da nas očekuje veliki posao. Prvenstveni cilj jeste proizvodnja igrača. Neke od njih etiketiraju kao talente, a onda ih kasnije nema nigde. Treba reči spovesti u dela, da rad na treninzima bude sproveden na utakmicama, videti koliko su igračice odbojkaški pismene. Ne bezimo od rezultata, ali nas ne opterećuju. Verujem da će sve biti kako smo zacrtali, jer da nije tako, ne bih se prihvatao ovog posla – istakao je novi trener odbojkašica Partizana, Ljubomir Galogaža.

Crno – bele će u ponedeljak imati sastanak i upoznavanje sa novim promenama u klubu, a dan kasnije ih očekuje prvi trening posle višenedeljne pauze.