Aktuelnosti

“MAJSKI” ĆE BITI – SVETSKI

Ostalo je još manje od dva meseca do još jedne stranice odbojkaške tradicije. Novi „Majski turnir“ igraće se ove godine od 29. aprila do 1. maja. Biće to 53. put da gradske selekcije iz naše, ali i iz drugih zemalja učestvuju na daleko čuvenom i te kako priznatom takmičenju koje je „iznedrilo“ brojne velike odbojkaše i odbojkašice poznate širom planete.

– Odavno smo u pripremi i verujem da će kao i do sada sve proteći bez ikakvih problema. Uveli smo neke manje novine koje će se, siguran sam, svideti učesnicima. Očekujemo oko 40 slekcija u obe konkurencije, mada taj broj može i da se poveća. Blizu polovine učesnika biće iz inostranstva. Kao što je poznato, čelnici Odbojkaškog saveza Srbije, Zoran Gajić i Ivan Knežević su prilikom poseta Japanu i Rusiji pozvali i njihove timove da učestvuju na našem turniru i očekujemo odgovore ovih dana – rekao je Igor Miljković, generalni sekretar Odbojkaškog saveza Beograda.

Uzbuđenje raste, stavr je prestiža igrati na „majskom“ koji će po svoj prilici za vreme i ovogodišnjih prvomajskih praznika biti – svetski.