Aktuelnosti

MAJSKI TURNIR 52. PUT

Jedna od najvećih odbojkaških tradicija u ovom delu Evrope, a verovatno i šire, nastavlja se. Turnig Gradskih omladinskih selekcija biće održan po 52. put na radost brojnih mladih odbojkaša i odbojkašica iz mnogih zemalja Starog kontinenta. Oni će se 29. i 30. aprila i 1. maja pre svega družiti, sticati nova poznanstva i još više zavoleti odbojku, a onda i igrati utakmice posle kojih će se znati kome će pripasti medalje. Odbojkaški savez Beograda, kao organizator, uz pokroviteljstvo Odbojkaškog saveza Srbije i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, učiniće sve da to bude još jedan nezaboravan događaj među ljubiteljima odbojke poznatijeg kao “Majski turnir”.

U ženskoj konkurenciji učestvovaće 18. selekcija i to Gračanica, Zagreb, Lajkovac, Loznica, Ljubljana1, Ljubljana 2, Makarska, MVK Frigolog, Milano, Novi Sad, Osijek, Pančevo, Rim, pionirska reprezentacija Srbije, Stara Pazova, Strumica, Beograd 1 i Beograd 2.

Muškarci broje 16 selekcija, Bavanište, Valjevo, Gračanica, Zagreb, Žirovnica, Kamnik, Ljig, Ljubljana, Maribor, Nikšić, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Podgorica, Požarevac i Beograd.

Igraće se na pet terena u tri dvorane, a organizatori su predvideli veliki broj nagrada, kako pojedinačnih tako i ekipnih. Promoteri turnira biće nekadašnja reprezentaivka Maja Simanić i uspešni trener Duško Nikolić, koji su i sami svojevremeno bili učesnici turnira i koji su zajedno poručili:

– Nema reprezentativca ili reprezentativke naše zemlje koji nisu bili učesnici Majskog turnira, što dovoljno govori o kakvom se kvalitetu i tradiciji radi.

Poslednja dva dana aprila predviđena su za takmičenje po grupama, a 1. maja će se u dvorani Sport EKO odigrati najpre mečevi za treć mesto (8,30), a potom i finala, žensko od 11, muško od 13 časova.