Intervjui

MARKO PONOVO LETI

Umesto da bude jadan od najboljih igrača na Evropskom šampionatu, Marko Ivović, koji se sa svojim saigračima spremao celo leto, samo par dana pre starta istog takmičenja, postao je najmalerozniji igrač na svetu. Dugo se pričalo o njegovom lošem doskoku na prijateljskom meču sa Bugarima, o pokušajima da se nadljudskim naporima vrati u sastav za samo par dana. Svi su želeli da pomognu, ali bezuspešno.

Sada, posle par meseci u Brazilu, gde je otišao nedovoljno oporavljen, sve je skoro kao nekad. Počeo je da dominira u timu sa petoricom aktuelnih brazilskih reprezentativaca (Valas, Lukareli, Otavio, Rafael, Talas) i jednim bivšim (Dante), pa je tako dobio i dve nagrade za najboljeg igrača meča.

– Izgleda da je konačno došao dobar period za mene. Bol u nozi još uvek me nije prošao i on je taj koji me podseća šta se dešavalo letos. Ali šta da se radi, jednostavno je karijera svakog sportiste protkana tim stvarima. Sa druge strane, drago mi je što sam počeo dobro da igram, nagrade su satisfakcija, ali i zahvalnost ljudima iz kluba koji ni u jednom momentu nisu vršili bilo kakav pritisak na mene da se vratim na teren pre nego što se potpuno oporavim.

Ekipa Funvik iz Taubatea, nalazi se, za sada, pri vrhu tabele, na trećoj poziciji, ali kao da tek hvataju zalet.

– Bila nam je bitna ova poslednja utakmica, derbi protiv Sesija, kako bi obezbedili plasman u grupu timova koji će igrati finalni turnir Kupa. Igramo dobro, ali mislim da možemo još bolje. To se pre svega odnosi na mene.

Težak period je konačno izgleda iza momka koji je bio MVP Svetske lige 2016. što bi se reklo, posle kiše dolazi sunce.

MALERI LETA– Bilo mi je teško, psihološki pre svega, taj oporavak je trajao duže od predviđenog. Dešavalo mi se da krenem da skočim, uhvatim zalet, a onda, kao u crtanim filmovima, jedva se odbojim od parketa. Čuo sam se i sa Milenom Rašić, koja je imala nešto slično, ali njoj se tetiva toliko nategla da je polomila kost, a meni je tetiva stradala. Zato se ona mnogo ranije vratila na teren. Malo neobično deluje, ali čovek da poželi da mu pukne kost, bar u ovom slučaju.

Bliži se vreme praznika, mnogi igrači i igračice iz celog sveta dolaze kući…

– Verovatno ću doći na nekoliko dana, da napunim malo baterije, da se „rifrešujem“. Svaki dan sa svojima, porodicom, prijateljima i dragim ljudima pozitivno utiče na čoveka.

A ono što je najbitnije u ovom trenutku jeste da Marko Ivović opet leti, na njegovu, ali i na radost njegovog kluba, naše selekcije i svih istinskih ljubitelja odbojke.

 

 

3 Responses

  1. Samo napred. Falio si na EP, ali nadoknadicemo na SP!

  2. Samo napred, drago mi je da si se vratio na teren.

  3. Samo napred, hrabro i visoko imenjace!!!

Comments are closed.