Aktuelnosti

MARKU LIGA ŠAMPIONA: BOLJE NIJE MOGLO

5. 5. 2024.

Jedan od najboljih blokera sveta, Marko Podraščanin, u 37. godini osvojio je prvi trofej Lige šampiona. Trentino je u velikom finalu sa  maksimalnih 3:0 savladao Jastržebski, a srpski reprezentativac je dao nemerljiv doprinos jedmom od najvećih uspeha od kad klub postoji.

Nekako se nekad sve poklopi, sve dođe, reklo bi se na svoje mesto, a ovaj meč je nešto posebno za Marka Podraščanina.

-Prvi trofej Lige šampiona je stigao na rođendan kćerke Mile, potom i na najveći pravoslavni praznik, na Vaskrs, koji čestitam svima koji slave. I kao kruna mog igranja u Trentinu.

Poslednji poen, blok, bio je delo upravo srpskog internacionalca, i nekako je podsetio na priču o „jednom udarcu i dve muve“. Doneo je šampionsku titulu i ujdno njime stavio tačku na karijeru u Trentinu.

-Bolje nije moglo. Četiri sjajne godine u Trentinu su iza mene. Bilo je uspeha, ali da sam mogao da biram kako da mi se ovaj deo puta završi. Sasvim sigurno da bi scenario bio ovakav. Sve se poklopilo i jako sam srećan.

Već se uveliko govori da će srpski reprezentativac od naredne godine braniti boje Verone, a interesantno je da je jedan od retkih koji je u svojoj karijeri u Italiji (izuzev Koriljana prve sezone), igrao u tri istinska velikana tamošnje odbojke – sedam godina za Maćeratu i po tri za Peruđu i Trentino.

 

Teodora bez trofeja

Kada je u pitanju finale Lige šampiona u konkurenciji odbojkašica, titulu je još jednom osvojila ekipa Koneljana, koja je u finalu posle taj breka bila bolja od Volej Vera iz Milana, tako da srpska reprezentativka Teodora Pušić nije uspela da se domogne trofeja.