Aktuelnosti

MILICA MEDVED U PROFI LIGI AMERIKE

25. 4. 2024.

Iz dana u dan sve više priznanja pristiže na adresu Milice Medved sjajnog libera šampionske ekipe Jedinstva. Ove sezone je kao kapiten, što je za njenu poziciju izuzetna retkost i predstavlja čast, podigla tri pehara koje je osvojila sa saigračicama. Potom se našla na spisku reprezentativnih kandidata za Ligu nacija koju je napravio selektor Đovani Gvideti, što je bila prva nagrada za njene igre u dresu kluba iz Stare Pazove bar dve sezone unazad. Pre par dana potvrđeno je da Milica Medved menja sredinu i odlazi ni manje ni više nego u Američku profesionalnu odbojkašku ligu.

Radi se o formatu takmičenja koji će okupiti veliki broj poznatih igračica, i već se zna da će se zbog toga u svoju domovinu posle godina igranja u inostranstvu vratiti reprezentativke Džordan Larson, Kelsi Robinson, Čojaka Ogbogu, Džordan Tmpson, da se “jure” i odbojkašice iz drugih zemalja.

Ono što je malo čudno jeste da će se prvo napraviti spisak odbojkašica a onda će one biti u neku ruku ravnopravno podeljene u klubovima koji će učestvovati, pa se još ne zna u kom će od njih igrati Milica Medved, ali samo saznanje da će biti u društvu pomenutih svakako je veliko priznanje za ovu devojku.

Po nekim razmišljanjima ova liga bi delimično trebalo da liči na košarkašku NBA predstavljaće nešto novo u Američkom sportu. Sa srpskom reprezentativkom Milicom Medved kao jednim od aktera.