Aktuelnosti

MUŠKI PUT – KIKS VEĆ NA STARTU

30.9. 2023.

Bez obzira što bi neko rekao da je selekcija Srbije i više od favorita u duelu sa Turskom, pokazalo se suprotno. I da, kako mnogi takođe vole da kažu, „danas svi igraju odbojku“, ali i da favoriti na papiru to nisu i na terenu. Na žalost, prvi su to na svojoj koži osetili odbojkaši Srbije. Oni su već u prvom meču na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, koji se igra u Tokiju, kiksnuli i nisu osvojili ni bod.

Jedan set je mala uteha, ali i pre meča se znalo koliko su Turci snažni, jer su nedavno na prijateljskim mečevima „ukazali“ momcima koje je selektirao Igor Kolaković, kakve su im ambicije na kvalifikacijama. Ako favorit u jednom delu meča, trećem, osvoji samo 14 poena, ako dobije čak 17 blokova, a dozvoli protivniku, koji je trebalo da ima ulogu autsajdera, da napada odličnih skoro 60 odsto, onda taj isti favorit nikako nije mogao da računa na uspeh. Plavi su bili bez rešenja za braću Lagumdžija koji su im mnogo remetili igru i planove.

Ostaje prilika da se do pobede stigne u duelu protiv Tunisa (nedelja 06,00 časova), što ne bi trebalo da bude toliko teško, ali da stručni štab posle premijere u Tokiju ima šta da kaže svojim izabranicima, to svakako.

Statistika Srbija Turska

Rezultati, parovi, plasman…

A grupa (Rio, Brazil) prvo kolo: Brazil – Katar 3:0, Italija – Češka 3:1, Iran – Nemačka 1:3, Kuba – Ukrajina 3:0

B grupa (Tokio, Japan), prvo kolo: Slovenija – Tunis 3:0, Srbija – Turska 1:3, SAD – Egipat 3:0, Japan – Finska 3:2

C grupa (Ksian, Kina), prvo kolo: Argentina – Meksiko 3:0, Holandija – Kanada 2:3, Poljska – Belgija 3:2, Kina – Bugarska 0:3