Aktuelnosti

MUŠKI PUT – TROSKOK PREKO TUNISA

1. 10. 2023.

Tunis nije ni izbliza kvaliteta Turske, to kao prvo. Kao drugo, Igor Kolaković je sa svojim saradnicima sigurno mnogo toga rekao posle startnog kiksa, a kao treće, napravio je par izmena u odnosu na premijerni meč. Kada se sve to skupilo u jedno, rezultat je bio maksimalan trijumf plavih protiv Tunišana, koji će šansu za pobedu morati da traže sa sebi ravnima.

Šta je od onog trećeg bilo tačno, da li su to bile klasične zamene, da li je to bilo da u početnim mečevima (skoro) svi dobiju priliku, zna samo selektor, tek igra je bila mnogo bolja. Čak 13 blokova bili su na neki način osnova trijumfa, a i napad je bio daleko kvalitetniji. Naravno, pogled na prvu rečenicu, gde je razlika u rivalima u prva dva kola bila više nego očigledna. I sva tri dela igre su bila skoro kao preslikana, jer bi u razmaku između prve i druge trećine seta, plavi sticali prednost, koja je bila nedostižna, a koju su posle i uvećavali. Do onih najjačih rivala, imaju prilike da se pripreme, a posle dana pauze, u za njih „standardnom“ terminu (utorak, 06,00 časova), na megdan će im izaći Egipat.

Očekuje se drugi trijumf.

Statistika Srbija Tunis

A grupa (Rio, Brazil) prvo kolo: Brazil – Katar 3:0, Italija – Češka 3:1, Iran – Nemačka 1:3, Kuba – Ukrajina 3:0, drugo kolo: Brazil – Češka 3:2, Kuba – Nemačka 1:3, Italija – Katar 3:0, Iran – Ukrajina.

B grupa (Tokio, Japan), prvo kolo: Slovenija – Tunis 3:0, Srbija – Turska 1:3, SAD – Egipat 3:0, Japan – Finska 3:2, drugo kolo: Slovenija – Turska 3:0, Srbija – Tunis 3:0, SAD – Finska 3:0, Japan – Egipat 2:3.

C grupa (Ksian, Kina), prvo kolo: Argentina – Meksiko 3:0, Holandija – Kanada 2:3, Poljska – Belgija 3:2, Kina – Bugarska 0:3, drugo kolo: Argentina – Kanada 1:3, Holandija – Meksiko 3:0, Poljska – Bugarska 3:0, Kina – Belgija 1:3.