Odbojka Srbija

NAJAVA NOVIH USPEHA

Od povratka sa Olimpijskih gara u Rio de Žaneiru, najbolja ženska selekcija okupila se prvi put. Nije to bio ni izbliza onaj sastav koji je osvojio srebro iz raznih razloga, ali devojke koje su prve stigle na pripreme za kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo, bile su nasmejane i orne za rad. Videlo se to na licima Stefane Veljković, Sanje Malagurski, Brankice Mihajlović, Mine Popović, Jelena Blagojević, Bianke Buše, Danice Radenković, Slađane Mirković i Bojane Milenković. Očekuje se vrlo brzo dolazak Jovane Stevanović, Nađe Ninković i Ane Lazarević, kao i trenera Branka Kovačevića, Katarina Lazović i Jovana Kocić će to učiniti čim se završi domaći plej – of, dok će Ana Antonijević, Bojana Živković, Silvija Popović, Ana Bjelica, Tijana Malešević, Tijana Bošković i Milena Rašić doći tek kada se završi Svetsko klupsko prvenstvo u Japanu.

U odsustvu trofejnog selektora Zorana Terzića, koji je sa ekipom Volera jedan od učesnika pomenutog takmičenja, igračice su sačekali jedan od asistenata Aleksandar Vladisavljev, kondicioni trener Vladimir Banković, fizioterapeut Siniša Mladenović, lekar dr. Ljuban Martinović, kao i čelnici Saveza predsednik Zoran Gajić i generalni sekretar Ivan Knežević.

– Situacija je malo specifična, ali znali smo da će tako da bude, pa smo napravili plan rada koji je i predvideo ovakvo, rekao bih etapno okupljanje. Cilj je jasan, a to je plasman an Svetsko prvenstvo već posle turnira u Poljskoj. Imamo zadatak da devojke koje su ranije završile sa klupskim obavezama malo vratimo u ritam, kako bi selektor Terzić imao mogućnost da izabere najbolji tim. U tom cilju, dogovorili smo mečeve sa Bugarskom, koja će nam doći 16. maja, ali ćemo tek posle toga biti kompletni – rekao je Vladisavljev.