Aktuelnosti

NEVENOVO ZBOGOM ODBOJCI

Jedan od najboljih libera sveta u poslednjih nekoliko godina, i standardni reprezentativac Srbije, Neven Majstorović, odlučio je da okonča odbojkašku karijeru. Ono o čemu je moglo da se nasluti i što je možda u neku ruku nagoveštavao, ozvaničio je kratkim saopštenjem na društvenim mrežama.

Neko ko je dugo godina bio stub odbrane srpske nacionalne selekcije, pre svega sjajan čovek, izuzetan igrač i pravi sportista na terenu i van njega, posle nekoliko godina provedenih u inostranstvu, ove sezone se vratio u srpsku odbojku, obukavši dres Radničkog iz Kragujevca, ali je zbog zdravstvenih problema u drugom delu igrao vrlo malo. Možda je to samo ubrzalo neku ideju koja mu se „motala“ po glavi, da se posveti porodici i nekim drugim stvarima u životu. Hoće li one biti vezane za odbojku, verovatno će se znati uskoro i svakako da ima mnogo toga da prenese na „pokolenja“, a u svojoj izuzetno zanimljivoj karijeri, nosio je dresove Crvene zvezde, Jedinstva, Partizama, poljskih klubova Radom i Lublin, francuskog Rena i rumunskih Krajove i Galacija. Interesantno je da je u jednom periodu u klubu igrao na poziciji primača servisa, a u reprezenaciji je bio libero. Osvojo je zlate medalje u Svetskoj ligi 2016. i na Evropskom šampionatu 2019, a nosilac je još dva reprezentativna odličja, srebra u Svetskoj ligi 2015. i bronze na Prvenstvu Starog kontinenta 2017.

U svakom slučaju, igre Nevana Majstorovića, osobine na terenu i van njega i neizbežan osmeh u svim situacijama, još dugo će se prepričavati među ljubiteljima odbojke, jer je svakako neko ko je u ovaj sport uneo nešto novo.