Aktuelnosti

NIKOLA GRBIĆ: POBEDILI BI RUSE

Uprkos osvajanju bronzane medalje, koja je ocenjena, a i jeste uspeh na Evropskom prvenstvu, ostao je žal za finalom. Malo jeste nedostajalo, ali se posle tog nesrećnog poraza od Nemačke, naš tim uzdigao i stigao do mesta na postolju. O tome je govori i selektor Nikola Grbić.

-Kada smo posle gledali meč koji je odlučivao o zlatnoj medalji, kada sam video kako Rusi igraju protiv Nemaca, bilo mi je još žalije, jer sam bio siguran da bi ih sa takvom igrom pobedili. Ali, ovi momci zaslužuju čestitke najpre za način na koji su odreagovali posle polufinalnog poraza, kada su uspeli da se koncentrišu, da se vrate i na kraju ipak osvoje medalju. Mislim da će ovo odličje tek u budućnosti imati pravu vrednost.

Mnoge je imponovala mirnoća kojom naš selektor vodi tajm – aute, na kojima ne priča mnogo, naročito o onome što se desilo.

-Igrač već zna da je pogrešio i samo bi mu još falilo da mu ja to isto kažem. Znaju oni svoje greške, zato se okrećemo narednom poenu, on je uvek najbitniji. Zato se i trudim da budem što konkretniji u savetima. Jer, recimo na 23. poenu u glavama igrača se sve suzi, kao recimo kada se vozi motor velikom brzinom, pa put od pet traka odjednom postane vrlo uzan. Treba im kratka informacija, što tačnija – objasnio je Nikola Grbić.