Aktuelnosti

NIKOLA JOVOVIĆ: PO ZLATO, NEGO ŠTA

Do prvog meča na Evropskom prvenstvu za muškarce, koji će, sad se već zna, biti spektakl u „režiji“ naše i selekcije domaćina na Nacionalnom stadionu u Varšavi, pred rekordnim brojem gledlaca za odbojku, ostalo je još toliko dana da će ih uskoro stati na prste jedne ruke. Celo leto je faktički bilo posvećeno ovom takmičenju gde su ambicije – najveće.

-Idemo po zlato, nego šta. Nisu to neke nerealne tvrdnje ili neosnovane pretnje protivnicima. Mislim da imamo tim za velika dela. A to je najviši stepenik pobedničkog postolja – ne krije Nikola Jovović.

Na poprište odbojkaške bitke koju će uživo gledati najviše ljudi ikada, preko 71 hiljade, plavi tim stiže samo dva dana ranije.

-Nije isto igrati napolju i unutra, pred malim i tako velikim brojem gledalaca… Ali verujem da ćemo se brzo privići, dobro snaći i da neće biti problema. Mogu da kažem da jedva čekam da sve to počne.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, koje su uspešno okončane, potom Svetska liga, gde se možda očekivalo više, ali ipak je to bio još jedan finalni turnir, pa odlično odrađene pripreme na Palama… Sve je to iza srpskog tima. Ispred nih je još malo rada, dve prijateljske utakmice i – ono najbitnije.

-Nije bilo nikakvih problema. Imali smo vremena i da se odmorimo. Sve je urađeno po planu. Konkurencija je velika i svi rade kvalitetno, daju svoj maksimum. Bitno je da svi zdravi odemo u Poljsku. A onda se nikog ne plašimo.

Prijateljski mečevi sa Slovenijom biće poslednje provere urađenog.

-Odličan protivnik, baš po meri, aktuelni osvajači srebra sa prošlog Evropskog prvenstva. Uz to, sa Slobodanom Kovačem pored klupe… Stvarno ćemo imati odličan test.

Dok vredno trenira, Nikola Jovović „osluškuje“ i ponude koje mu stižu za narednu sezonu.

-Ima ih i to je lepo. Međutim, još nisam odlučio gde nastavljam karijeru. Trenutno mi je samo Evropsko prvenstvo u glavi, da ću tamo igrati dobro, pa ako ne pre, ono posle tog takmičenja će se znati i nešto konkretno.

Možda ispunjenje želje prvog dizača srpskog tima, zlatna medalja, nekome „otvori oči“. Mada su njegovi kvaliteti poznati širom sveta. I to odavno.