Aktuelnosti

ODGOVOR SA UBA PREDSEDNIKU VIZURE

Povodom nedavne izjave predsednika Vizure Zorana Radojičića, koji je posle gašenja seniorskog tima nakadašnjeg šampiona, pomenuo ŽOK Ub kao “državni projkat”, iz istoimenog kluba je usledilo saopštenje u kome se kaže:

“Ženski odbojkaški klub Ub postoji od 2005. godine,i za to vreme je marljivim radom i isključivo rezultatima na terenu došao do statusa superligaša, ne preskačući ni jedan rang.

Za razliku od Zorana Radojičića koji je svoj klub formirao gašenjem dva odbojkaška kluba, mi smo rasli iz godine u godinu ne nanoseći nikome štetu i pri tom nismo ugasili ni jedan klub. Nejasno je onda iz kojih je razloga vlasnik Vizure nas klub okarakterisao kao državni projekat. Samo 5 odsto našeg budžeta su javna sredstva, sve ostalo je novac ljudi koji vole naš klub i koji ga pomažu što se jasno može videti uvidom u naš račun.

Za svaku transakciju platili smo porez ovoj državi, možda smo iz tog razloga okarakterisani kao državni projekat, jer oni koji ne plaćaju porez poput Radojičića valjda ne spadaju u tu kategoriju. Možda su mu to bili kriterijumi. Za ovih 15 godina ni jedna devojka našem klubu nije rekla zbogom već doviđenja i prema svakoj smo ukazali poštovanje.

Videli smo kako to radi Zoran Radojičić na primeru iz prošle godine kada je javno izvređao jednu od svojih najboljih igračica koja mu je donela veliki broj trofeja.

Želimo da se osvrnemo i na naše komšije iz Obrenovca, odbojkaški klub TENT.

Kada su 2014. godine usled poplava ostali na ulici, Ub im je bio dom. Prvi smo im pritrčali u pomoć, delili sa njima svaki termin,svaki dinar i tako dve pune godine.

Možda je Radojičiću žao sto nismo pustili da se ugase, pa nas je svrstao u isti koš kao državne projekte. Naš motiv je bio da se onima kojima je teško treba pružiti ruka pomoći i na to smo ponosni.

I na samom kraju, Zorane Radojičiću, ne možete da nam zabranite sportsku ambiciju i našu želju da iz godine u godinu napredujemo. Ko nas pobedi na terenu pružićemo ruku i čestitati, svakako nećemo poput vas kukati i tražiti da drugi ne rade ništa kako bi mi bili najbolji.

Gotovo uvek ispunjena hala u Ubu je svedok svega što smo rekli, jer za razliku od vas, mi ne kuburimo sa posetom.

Srdačan pozdrav, i srećno u tenisu,

ŽOK Ub”