Više od igre

ODLUKA TRENERA: ZVEZDIN TANDEM

2. 5. 2024.

Stručnjaci elitne divizije srpske odbojke, nisu imali dilemu kada su upitanju najbolji trener i igrač za sezonu 2023./2024. To su prema očekivanjima mnogih, tandem novog šampiona, Ivica Jevtić i Dušan Nikolić.

Posle samo par sezona dokazivanja u Mladom radiku i Spartaku, jedan od najmlađih trenera u Srbiji, dobio je priliku da vodi kolektiv koji u svom „opisu“ nekako ima uvek šampionske ambicije. Titula na Marakani nije bilo odavno, a Ivica Jevtić je uspeo da uklopi tim bez velikih zvezda na početku sezone, ali tim koji je skoro postao tim zvezda na kraju. Od samog starta su zauzeli visoku poziciju na tabeli, a na kraju iskoristili prednost domaćeg terena da se raduju sa svojim navijačima. Svojim dolakom na kormilo crveno – belih, Jevtić je čini se doneo par bitnih stvari. Nije opterećivao svoj tim da moraju bilo šta, ali sa druge strane nekako kao da im je stavio do znanja da je „veći mangup od njih“, pa da ukoliko im padne na pamet bilo šta u tom pravcu, neće proći. Verovao je u svoj tim, bio im je stalna podrška i na kraju je zasluženo osvojio čak deset glasova.

Kada je reč o Dušanu Nikoliću, iz dana u dan, a ima tome već par godina, pokazuje konstantan napredak. Prototip modernog korektora, visok, snažan, sa dobrim servisom i ubojitim napadom. Dobio je punu slobodu u igri i vrlo često bio prevaga kada su mečevi bili neizvesni. Odavno je skrenuo pažnju na sebe, a to naravno, nije promaklo ni selektoru Kolakoviću, na čijem je spisku skoro pa starosedelac, a staloženo čeka svoju šansu u plavom dresu. Shodno svim njegovim pozitivnim stranama, jedan je od najintersantnijih igrača na  svojoj poziciji pred prelazni rok u Evropi. Koliko je bio ubedljiv, govori podatak da mu je glasove dalo svih 12 trenera.

 

Ivica Jevtić: Bojan Janić i Dušan Nikolić

Bojan Janić: Ivica Jevtić i Dušan Nikolić

Marko Narančić: Ivica Jevtić i Dušan Nikolić

Neven Majstorović: Ivica Jevtić i Dušan Nikolić

Aleksa Brđović: Ivica Jevtić i Dušan Nikolić

Raško Jovanović: Ivica Jevtić i Dušan Nikolić

Nebojša Protić: Ivica Jevtić i Dušan Nikolić

Željko Vukelić: Ivica Jevtić i Dušan Nikolić

Miloš Živanović: Ivica Jevtić i Dušan Nikolić

Aleksandar Mitrović: Marko Narančić i Dušan Nikolić

Dragan Svetozarević: Ivica Jevtić i Dušan Nikolić

Voja Pavlović: Ivica Jevtić i Dušan Nikolić