Aktuelnosti Srbija

OSS DELIO LOPTE, USKORO SPONZOR LIGE

Klubovi Prvih, Prvih B i Drugih liga dobili su danas u Beogradu i Novom Sadu pomoć od Odbojkaškog saveza Srbije u vidu lopti. Na taj način im je bar malo, za početak, olakšano funkcionisanje i ovaj potez je naišao na opšte odobravanje jer su u pomenutim gradovima bili baš svi „pozvani“.

Generalni sekretar OSS Ivan Knežević je uručio poklone predstavnicima 41 kluba sa područja OS Beograda, OOS Valjevo, OS Braničeva i MOS Kragujevac, dok je Zoran Gajić darivao 36 klubova koji se takmiče u Prvoj, Prvoj B i Drugoj ligi i koji su iz Vojvodine. Nove „Mikasa“ lopte svakako će dobro doći klubovima koji se iz dana u dan susreću sa teškim uslovima rada, ali i tako opstaju, pa su zaslužili da im se na ovaj način pomogne.

-Zaslužili su i mnogo više. Ovo je samo početak i želimo da znaju da mislimo na sve njih. Verujem da ćemo u narednom periodu biti u prilici i više da im pomognemo, jer očekujemo da u sredu potpišemo ugovor sa novim sponzorom liga. Klubove iz Superlige smo izuzeli u akciji deljenja lopti, ali smo ih nedavno oslobodili licenciranja. Podelićemo ukupno 700 lopti i verujem da će biti još sličnih dešavnja – istakao je Ivan Knežević na događaju u Beogradu.

Lopte NSSlično zadovoljstvo, ali u Novom Sadu, imao je predsednik OSS Zoran Gajić, koji je istakao da je izuzetno zadovoljan, da su mu utisci pozitivni i da se raduje što će uskoro klubovi imati sponzora lige.

-Ove lopte su vrhunskog kvaliteta, iste one sa kojima se igraju najveća evropska i svetska takmičenja. Znamo da po pet lopti nije mnogo za klubove elitnog ranga takmičenja, ali srećni smo da možemo da pomognemo manjim klubovima odakle kasnije gro igrača odlazi u superligaše. Posle Beograda i Novog Sada, ostaje nam da za par dana isto ovo ponovimo u Kraljevu i Nišu i da time obuhvatimo sve klubove Prvih, Prvih B i Drugih liga, a verujem da ćemo i dalje imati slične akcije – istakao je prvi čovek OSS.