Aktuelnosti

PAVLIČEVIĆ ODLAZI, GRŠIĆ SE VRAĆA !?

28. 4. 2023.

Malo vremena je prošlo od kada su odbojkašice Crvene zvezde ispale iz plej – ofa, a već su ostale i bez trenera. Naime, kako stvari trrenutno stoje, Ratko Pavličević više neće stajati pored klupe crveno – belih, a na njegovo mesto bi trebalo da se vrati Milan Gršić, koji je sezonu pre osvojio „duplu krunu“.

Ni jedan od dva trofeja nije odbranjen, u Kupu su devojke sa Marakane šokantno ispale još u osmini finala od Omladinca, dok su se šampionske titule „odrekle“ u polufinalu, i omogućile Jedinstvu da dođe do nje. Posle takvih rezultata (ili „rezultata“), moglo je da se pretpostavi da iskusni stručnjak, Ratko Pavličević, koji je sa Zvezdom u prethodnom „mandatu“ osvojio mnogo trofeja, ima male šanse da ostane. Da li je bilo opravdanih razloga ili ne, sada već i nije toliko bitno. Za minimalnu utehu postaje Superkup osvojen pred start sezone.

Kormilo po sve glasnijim pričama, preuzima, opet Milan Gršić, koji je prošle godine, pošto je nasledio Aleksandra Vladisavljeva, osvojio najpre Kup Srbije, potom i šampionsku krunu. Posle toga je nekako iznenada odlučio da proba „preko“, ali se nije najbolje snašao i nije imao sreće vodeći francuski Volero Le Kane. Pre par meseci je ostao bez posla, a shodno trenutnoj situaciji u bivšem klubu, logično bi bilo da se saradnja konačno i ozvaniči.