Aktuelnosti

PE – IGRALI SE I POBEDILI

Dok su Marko Podraščanin, Uroš Kovačević, Aleksandar Atanasijević, Nikola Peković bili sve vreme „u ćošku“, a posle prvog seta su im se pridružili Srećko Lisinac i Nikola Jovović, a kapiten Nemanja Petrić zbog povrede bio u Beogradu na terapijama (i po dogovoru sa stručnim štabom i delegatima CEV vraća se za par dana), za to vreme je jedan sasvim drugi tim u odnosu na prva tri kola, koračao ka trećoj pobedi na Evropskom šampionatu u Poljskoj. Stručni štab sa selektorom Slobodanom Kovačem je, a vidi se iz priloženog, „umiksovao“ Marka Ivovića sa ostalim momcima i dao im šansu da se i oni malo razmahnu. Pobeda od tri boda je ostvarena, upisan je treći trijumf u grupi (uz bod iz poraza protiv domaćina) i do kraja faze za zagrevanje ostaje još duel sa „braćom“ Grcima (utorak 17,30 časova).

Sigurno je da se uvek pedantni, precizni i željan maksimuma u svakom momentu, Slobodan Kovač neće zadovoljiti učinkom jer je izgubljen jedan set, ali će sa druge strane imati jasnu sliku ko u kom momemtu može koliko da pomogne. Ono što će ga brinuti još više jeste da dizači i dalje mnogo trče, što znači da je idealan prijem servisa još uvek daleko od očekivanja. Sa druge strane, uprkos tome, napad je bio prilično precizan, a u pobedi su doslovno učestvovali svi momci koji su bili na terenu. To znači da su ih uprkos „trčanju“ Jovović i Todorović upošljavali na jako dobar način. Posle dva seta dobre igre, desilo se ono čuveno što mnogi znaju da kažu, a ne umeju baš da objasne kako i zašto – „do pada koncentracije“. Doduće i Portugalci su se malo više razmahali, pogađali i gde su hteli i gde nisu, ali je ipak bilo i te kako prilike da se zabeleži maksimalan trijumf.

To što nije, može se gledati i iz drugog, pozitivnijeg ugla. Jer, ovi momci su odigrali još jedan set, a pobeda ni jednog momenta nije došla u pitanje. Uz ono da idealan prijem servisa mora da bude, ne baš idealan, ali blizu, sasvim je sigurno da će aktuelni šampioni Evrope igrati sve bolje i bolje.

Statistika Srbija Portugalija

REZULTATI

A GRUPA (Krakov, POLJSKA): Grčka – Ukrajina 2:3, Poljska – Portugalija 3:1, Belgija – Srbija 1:3, Belgija – Portugalija 2:3, Ukrajina – Srbija 0:3, Belgija – Grčka 3:0, Srbija – Poljska 2:3, Portugalija – Ukrajina 2:3, Grčka – Poljska 1:3, Portugalija – Srbija 1:3, Poljska – Belgija, Srbija – Grčka, Ukrajina – Belgija, Poljska – Ukrajina, Grčka – Portugalija.

Plasman: Srbija 10, Poljska 8, Ukrajina 4, Belgija 4, Portugalija 3, Grčka 1 bod.

B GRUPA (Ostrava, ČEŠKA): Italija – Belorusija 3:0, Crna Gora – Bugarska 0:3, Češka – Slovenija 3:1, Crna Gora – Slovenija 0:3, Belorusija – Češka 3:1, Češka – Bugarska 2:3, Italija – Crna Gora 3:0, Bugarska – Italija 1:3, Slovenija – Belorusija 3:0, Slovenija – Bugarska, Crna Gora – Češka, Italija – Slovenija, Belorusija – Crna Gora, Bugarska – Belorusija, Češka – Italija.

Plasman: Italija 9, Slovenija 6, Bugarska 5, Češka 4, belorusija 3, Crna Gora bez bodova.

C GRUPA (Tampere, FINSKA): Finska – S. Makedonija 3:1, Rusija – Turska 1:3, Holandija – Španija 3:0, Turska – Španija 3:1, Holandija – S. Makedonija 3:0, Španija – Finska 0:3, Holandija – Rusija 2:3, S. Makedonija – Turska 0:3, Rusija – Finska 3:1, S. Makedonija – Španija 1:3, Turska – Holandija, Španija – Rusija, Finska – Holandija, Rusija – S. Makedonija, Finska – Turska.

Plasman: Turska 9, Holandija 7, Finska 6, Rusija 5, Španija 3, S. Makedonija bez bodova.

D GRUPA (Talin, Estonija): Estonija – Letonija 1:3, Hrvatska – Nemačka 0;3, Francuska – Slovačka 3:0, Slovačka – Estonija 2:3, Hrvatska – Letonija 3:2, Estonija – Nemačka 0:3, Francuska – Hrvatska 3:0, Letonija – Slovačka 2:3, Nemačka – Francuska, Letonija – Nemačka, Hrvatska – Estonija, Slovačka . Hrvatska, Francuska – Letonija, Nemačka – Slovačka, Estonija – Francuska.

Plasman: Nemačka 6, Francuska 6, Letonija 5, Slovačka 3, Estonija 2, Hrvatska 2 boda.